Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Mahler Blumine; Kindertotenlieder
Strauss Also Sprach Zarathustra

Uitvoerenden

Noord Nederlands Orkest
Hartmut Haenchen dirigent
Caitlin Hulcup mezzosopraan

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Grote Zaal

Noord Nederlands Orkest

Mahler & Strauss o.l.v. Hartmut Haenchen

Geweest

Noord Nederlands Orkest & Hartmut Haenchen | zondag 16 april 2023 | Grote Zaal

Foto's door Isabel van der Vlugt 

Hartmut Haenchen is per 1 augustus 2022 vaste gastdirigent van het Noord Nederlands Orkest. ‘Het NNO behoort tot de top in Nederland. Het samenspel is fantastisch. Wat betreft hun programmering: die is onderscheidend en innovatief.’ vertelde Haenchen over het orkest. Vandaag dirigeert hij twee tegenpolen: Mahler, die almaar dieper graaft in de menselijke ziel, en de opgeruimde Strauss, die wel houdt van wat ‘special effects’, zoals een superspannend begin dat je je leven lang nooit zal vergeten.

Mahler en Strauss, de tobber en de levensgenieter
Hartmut Haenchen verbindt twee werelden van verschil. Gustav Mahler en Richard Strauss waren zo’n beetje tijdgenoten, maar stonden totaal verschillend in het leven. Bij Mahler is de dood nooit ver weg. Als hij door de alpen of de bossen wandelt, klinkt er in de vage verte altijd wel een treurmars, pril geluk kan nooit een lang leven zijn beschoren. Maar wat hield hij van het leven! Strauss ging aanmerkelijk minder wankelmoedig door het leven. Hij dacht en componeerde groots en meeslepend, ook zijn ‘Zarathustra’ blaakt van het zelfvertrouwen. Maar er zijn ook overeenkomsten tussen Mahler en Strauss: de briljante orkestraties en hun vermogen om adembenemend mooie verhalen te vertellen.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.