Bekijk het klassieke seizoen

Romantiek op Zondag
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Rang 1
Regulier
€ 37,50
Rang 2
Regulier
€ 34,50
Rang 3
Regulier
€ 29,50
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Mozart Pianoconcert nr. 27
Schubert Symfonie nr. 9

Uitvoerenden

Noord Nederlands Orkest 
Hartmut Haenchen dirigent
Peter Rösel piano

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Noord Nederlands Orkest speelt Schubert 9

o.l.v. Hartmut Haenchen

v.a. € 29,50

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Een brede glimlach van oor tot oor. Geen componist die je gemoed zo kan opfleuren als Mozart. In zijn laatste pianoconcert gooit Mozart al zijn levensenergie nog eens in de componeermix. Verrukkelijke melodieën, opwekkende tempowisselingen en stille, bespiegelende passages. Het Noord Nederlands Orkest, Hartmut Haenchen en Peter Rösel laten horen hoe verslavend mooi Mozarts muziek is.

Peter Rösel
De Duitse pianist Peter Rösel koestert een grote liefde voor het klassieke en romantische pianorepertoire. Na de succesvolle opname van de integrale Beethovensonates neemt hij de komende jaren alle Mozart-pianoconcerten op met de Dresdner Kapellsolisten. Nu gaat hij aan de slag met het Noord Nederlands Orkest en topdirigent Hartmut Haenchen. Eerder werkte Roesel samen met Bernard Haitink, Herbert Blomstedt en Charles Dutoit.

Schubert
Haenchen en het Noord Nederlands Orkest duiken diep in de rijke Weense muziekgeschiedenis. Sluitstuk van de concertmiddag is de Negende Symfonie van Franz Schubert. Met deze ambitieuze rollercoaster trad Schubert definitief in de voetsporen van zijn grote voorbeeld Beethoven.

Programmatoelichting
Verrijk je concertervaring met achtergrondinformatie, lees op deze pagina de digitale programmatoelichting voor dit concert.

Zie ook

Philzuid speelt Beethoven 5

o.l.v. chef-dirigent Duncan Ward