zondag 17 mei 2020

Noord Nederlands Orkest met Renaud Capuçon

afgelast
13:30
zaal open
14:15
inleiding
15:00
aanvang
Rang 1
€ 34,-
€ 27,60
Rang 2
€ 31,-
€ 25,20
Rang 3
€ 26,-
€ 21,20

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

uitvoerenden

Noord Nederlands Orkest
Antony Hermus dirigent
Renaud Capuçon viool

programma

Glinka Russlan en Ludmilla: Ouverture
Tsjaikovski Vioolconcert in D groot
Tsjaikovski Manfred-symfonie

locatie
zondag 17 mei 2020

Noord Nederlands Orkest met Renaud Capuçon

afgelast

Dit concert is afgelast naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM adviseert. Zo hopen ook wij de verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. We gaan voor zoveel mogelijk evenementen op zoek naar een alternatieve datum. Gezien de omvang van ons programma kan het een aantal weken duren voordat er meer informatie is over dit concert. Als dit concert kan worden verplaatst of definitief wordt afgelast, worden ticketkopers daar zo snel mogelijk over geïnformeerd. Je vindt actuele algemene informatie hier.

De combinatie Tsjaikovski en Renaud Capuçon is met goud omrand. De Franse wereldster wordt geroemd vanwege zijn uitgebalanceerde stijl, diepgang en virtuositeit. Tsjaikovski’s Vioolconcert is een van de fraaiste voorbeelden van een soloconcert dat op totaal onbegrip stuitte bij de première maar daarna aan een zegetocht begon die tot op de dag van vandaag voortduurt. De Manfredsymfonie klinkt bij vlagen even majestueus en woest als de bergtoppen van de Alpen, het decor van Manfreds omzwervingen, de romantische held die zijn onstuimige leven overdenkt.

Voorafgaand aan het concert is er om 14.15 uur een inleiding door Arnoud Heerings.

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!

Zie ook