Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Pandora, Hertz, Cloud Nine, Club Nine, Park 6, De Pit

No Man's Land

De elfde editie van muziekconferentie No Man's Land

incl. servicekosten

Woensdag 6 december keert No Man’s Land terug voor de elfde editie. De conferentie voor muzikanten, muziekprofessionals, beleidsmakers en studenten vindt wederom plaats in de bovenzalen van TivoliVredenburg, Utrecht. Ook dit jaar is er weer een showcasefestival, met veelbelovende pop-, hiphop- en elektronische artiesten.

Tijdens de conferentie hosten verschillende partners als Popronde, Ableton en Musicmaker inspiratiesessies, hebben we een nieuwe verrassing in petto: de ‘No Man’s Land Plug' en keert FunX terug met de demo pitch. Uiteraard zijn er ook deze editie weer panels waarin we actuele maatschappelijke thema’s als inclusiviteit en mental health bespreken én duiken we dieper in trends als de invloed van AI.

Programma:

De conferentie wordt afgetrapt met een keynote van de creatieve duizendpoot Akwasi. Een spraakmakende en inspirerende maker, die zich met zijn werk altijd inzet voor maatschappelijke thema’s. Hij vertelt over zijn makerschap en de drang om dit in te zetten voor een solidaire omgeving. Ook verwelkomt No Man’s Land het team van Goldband. De managers, boekers en creatives gaan in op de organisatorische zaken rondom een van de snelst groeiende acts van de afgelopen jaren.

Verder praat rapper, producer en theatermaker Elmer met Paradiso Melkweg Productiehuis over cross-overs maken binnen de pop. Deze spraakmakende artiest stond vorig jaar al op het showcasefestival van No Man’s Land en heeft optredens op onder andere Lowlands en Pukkelpop achter de rug.  No Man’s Land biedt makers handvatten om zelf aan de slag te gaan. Zo kun je alles leren over het pitchen van je muziek tijdens de crash course Spotify For Artists en leer je onderhandelen over je gage. Verder neemt de Nederlandstalige indiefolkband De Toegift je mee in hun maak- en schrijfproces en biedt Music Declares Emergency praktische tips over hoe je als artiest of muziekindustrieprofessional je ecologische voetafdruk kunt verkleinen.

Tijdens de dag is er ook ruimte voor nieuw, authentiek talent. Je kunt je laten fascineren door de VR-installatie van Nemo Vos en de warme R&B en soul-sound van de Soedanees-Nederlandse artiest Hatoon. Ook onderzoeken we de verschillende routes voor talentontwikkeling en kijken we naar hoe we het veld beter kunnen inrichten voor de artiesten van de toekomst. Aansluitend op de conferentie kun je de tien meest veelbelovende acts van 2023 bewonderen tijdens het No Man’s Land Showcase Evenement.

Zie ook

Weyes Blood

Betoverend mooie softrock met een duister-romantisch randje

Roosevelt

Synthpop met een aangename eighties-vibe