Talks, festivals, colleges en meer

Ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Pandora
Attend
Facebook-event

No Justice, No Peace

Over de rol van het recht in activisme

Geweest

Tijdens No Justice, No Peace staat ‘het recht’ als strategie binnen activisme centraal. We zien steeds vaker hoe burgers succesvol de staat en het bedrijfsleven aanklagen. In hoeverre is de gang naar de rechtbank een effectieve en wenselijke methode? Hierover praten we met Rosa Beets het Public Interest Litigation Project (PILP) dat strategische procedeert voor mensenrechten.

We duiken we met Egbert Wesselink (senior adviser natural resources bij PAX)  in de unieke rechtszaak tegen een van de grootste olie multinationals ter wereld, het Zweedse Lundin Petroleum. Voor het eerst sinds de Neurenberg processen wordt een bedrijf aangeklaagd voor medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden. PAX is initiatiefnemer van deze rechtszaak en werkt al 12 jaar aan deze casus. De rechtszaak zou voor slachtoffers in Zuid Soedan eindelijk genoegdoening kunnen betekenen.

En tot slot gaan we met Jerry Afriyie in gesprek in hoeverre hij zich als activist beschermd voelt door de Nederlandse rechtstaat? Afriyie werd meerdere malen opgepakt tijdens vreedzame protesten en is zelfs veroordeeld.

Met een optreden van activist en singer-songwriter Benjamin Fro. Moderator is Bahram Sadeghi.

Dit programma is onderdeel van de PAX Power to the People-programmering. Bekijk hier alle andere programma's. 

Jouw bezoek aan TivoliVredenburg
Dit programma is coronaproof georganiseerd. Bij al onze evenementen volgen we volledig de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. We ontvangen je graag! Maar: alles is anders in coronatijd. Zo ook je bezoek aan ons. Je kunt nu alleen bij ons langskomen als je geen coronagerelateerde klachten hebt, en alleen met een vooraf aangeschaft geldig ticket. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachtenBekijk hier de ervaringen van bezoekers van ons coronaproof programma.