vrijdag 24 september 2021

NK Poetry Slam 2021

De grote slamfinale op het ILFU: zowel vanuit de zaal als vanaf je eigen bank

geweest
Internationale schrijvers, dichters én meer

International Literature Festival Utrecht

19:00
zaal open
20:00
aanvang
23:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
vrijdag 24 september 2021

NK Poetry Slam 2021

De grote slamfinale op het ILFU: zowel vanuit de zaal als vanaf je eigen bank

geweest

Dit programma is zowel te bezoeken in Pandora van TivoliVredenburg als online te volgen via een livestream onderaan op deze pagina. 

Wie heeft de beste beeldspraak, de mooiste metaforen, de voortreffelijkste voordracht, kortom: wie is de beste poetry slammer van het jaar? De deelnemers aan het NK Poetry Slam komen voort uit 12 regionale voorrondes verspreid over het hele land.

Als tegenhanger van saaie poëzievoordrachten ontstond in de jaren ’70 in Amerika het idee van de eerste poetry slam, oftewel een verbale bokswedstrijd voor dichters. Sinds 2003 worden er ieder jaar weer rake klappen uitgedeeld tijdens de poetry slam finale: zonder twijfel de spannendste taalstrijd van Nederland. Wie weet er met genoeg creativiteit en interessante woordspelingen op toneel te verschijnen om door te gaan tot het eind? Het publiek bepaalt.

De jury, bestaande uit drie bekende gezichten met verstand van het gesproken woord, is genadeloos en beoordeelt zowel de tekst als de voordracht van de deelnemers. Uiteindelijk is de stem van het publiek doorslaggevend: de dichter die het hoogst scoort bij het publiek, gaat naar huis met de titel Slampion, €1000 en de Gouden Vink wisseltrofee.

Het NK Poetry Slam is onderdeel van het Internationaal Literatuurfestival Utrecht (23 sept t/m 2 oktober).
Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Het thema van ILFU 2021 is Why Fiction Matters.

Om dit programma te bezoeken heb je naast een toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig, omdat hier geen 1,5 meter afstand gehouden wordt. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier. Kijk voor meer informatie hierover op de website van Testen voor Toegang. Je kunt ook vanuit thuis meegenieten via onderstaande livestream.