Internationale schrijvers, dichters én meer

International Literature Festival Utrecht
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Afterparty op Park 6 met DJ’s Team KTW

Team KTW, literair DJ-collectief bestaand uit dichters Dennis Gaens, Daan Doesborgh & Joost Oomen.

Locatie
Pandora

NK Poetry Slam 2023

De grootste slamwedstrijd van het jaar!

Geweest

Wie verleidt ons dit jaar met de sterkste, mooiste en overtuigendste teksten én podiumpresentatie en gaat naar huis met de titel Nederlands Kampioen Poetry Slam 2023, € 1000 prijzengeld en de Gouden Vink wisseltrofee? Het publiek bepaalt: hoe meer decibellen jullie produceren, hoe meer punten!

Op 23 september 2023 nemen de acht winnaars van de halve finale het tegen elkaar op in een verbale bokswedstrijd waar Badr Hari alleen maar van kan dromen.

De acht dichters zullen elkaar proberen knock-out te slammen met hun voordrachtskunsten waarbij alle middelen zijn toegestaan. Slammen is een kunstvorm op zich, elke vorm van expressie telt. Een vakkundige jury zal de deelnemers op hun (spektakel)kunsten beoordelen. Maar het publiek geeft de doorslag: de overtuigendste en creatiefste slammer die het hoogste scoort bij het publiek, wint.

De Britse schrijver, dichter en performer Roger Robinson geeft een gastoptreden.

Presentatie is in handen van Benzokarim en Sophia Blyden.

De juryleden zijn: Eva van Manen, Iduna Paalman en Seckou Ouologuem.

Scheidsrechter: Merel Jansen
VJ: Flavia Privitera
DJ: Motie van Wanvrouwen

Over ILFU
Tijdens het ILFU International Literature Festival Utrecht ontmoet je smaakmakers uit de internationale literatuur. Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Dit jaar vindt ILFU plaats van 23 september t/m 7 oktober 2023, met onder meer het NK Poetry Slam, de Utrechtse Boekenmarkt,  verschillende Book Talks met internationale schrijvers, YALFU (Young Adult Literature Festival Utrecht), en als afsluiting de 40ste Nacht van de Poëzie. Bekijk het hele festivalprogramma op https://ilfu.com

Foto door: Patrick Post

Zin om na de show te blijven hangen? Kom dan langs bij Park 6, ons gratis toegankelijke en sfeervolle indoorpark op zeshoog! Speel gratis (arcade)games of pingpong, scoor een cocktail of speciaalbiertje en check videokunstwerk Canvas! www.tivolivredenburg.nl/park6