Internationale schrijvers, dichters én meer

International Literature Festival Utrecht
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Pandora

NK Poetry Slam 2022

De spannendste taalwedstrijd van Nederland is terug!

Geweest

Wie presenteert dit jaar de sterkste, mooiste en overtuigendste teksten op het podium en gaat naar huis met de titel Nederlands Kampioen Poetry Slam 2022, 1000 prijzengeld en de Gouden Vink wisseltrofee? Het publiek bepaalt!

Op 24 september 2022 zullen de winnaars van de Nederlandse regionale voorrondes het tegen elkaar opnemen op het podium van TivoliVredenburg. Deze verbale bokswedstrijd is gebaseerd op het Amerikaanse format uit de jaren ’70 waarin voordracht, dichtkunst en performance werden gecombineerd. De slammers zullen elkaar, geheel volgens traditie, proberen te overtroeven met hun poëzie en de vakkundige jury zal de deelnemers op deze drie elementen beoordelen. Het publiek zal echter de doorslag geven: de overtuigendste en creatiefste slammer die het hoogste scoort bij het publiek, wint.

Over ILFU
Tijdens het ILFU International Literature Festival Utrecht ontmoet je smaakmakers uit de internationale literatuur. Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Dit jaar vindt ILFU plaats van 23 september t/m 8 oktober 2022, met onder meer Exploring Stories, de jaarlijkse Belle van Zuylenlezing, het NK Poetry Slam, verschillende Book Talks met internationale schrijvers, YALFU (Young Adult Literature Festival Utrecht), en als afsluiting de 39ste Nacht van de Poëzie.

Foto: Patrick Post