zaterdag 26 september 2020

NK Poetry Slam 2020

De grootste slamwedstrijd van het jaar!

programma

Halve finale
deuren open: 13.30 uur
aanvang: 14.30 uur

Finale
deuren open: 19.00 uur
aanvang 20.00 uur

locatie
zaterdag 26 september 2020

NK Poetry Slam 2020

De grootste slamwedstrijd van het jaar!

Dit evenement is coronaproof georganiseerd. Bij al onze concerten en evenementen volgen we volledig de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. We ontvangen je graag! Maar: alles is anders in coronatijd. Zo ook je bezoek aan ons. Je kunt nu alleen bij ons langskomen als je geen corona-gerelateerde klachten hebt, en alleen met een vooraf aangeschaft geldig ticket. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachtenBekijk hier de ervaringen van bezoekers van ons coronaproof programma.  

Voor het eerst vinden de halve finale en de finale van het NK Poetry Slam op één dag plaats. ‘s Middags strijden de twintig beste poëzieperformers uit heel Nederland om een plek in de finale. ‘s Avonds nemen de acht overgebleven finalisten het tegen elkaar op om de titel Nederlands Kampioen Poetry Slam 2020. Er zijn tickets voor alleen de halve finale (€5,-), alleen de finale (€16,50) en combitickets voor beide (€17,50). Daarnaast is de We Are Public pas geldig bij beide events (nog enkele plekken beschikbaar).

Wie heeft de beste beeldspraak, de mooiste metaforen, de voortreffelijkste voordracht, kortom: wie is de beste poetry slammer van het jaar? Dat bepaal jij tijdens het NK Poetry Slam!

Halve finale

Eindelijk kunnen de twintig poetry slammers in de halve finale aan de bak, na het onvermijdelijke uitstel dit voorjaar. Voor het eerst staan de halvefinalisten op het podium van de Grote Zaal van TivoliVredenburg zodat zo veel mogelijk publiek hen op een veilige manier kan aanmoedigen.

De deelnemers aan de halve finale die de strijd aangaan om een felbeerde finaleplek zijn: Monique Hendriks, Myrthe Nauta, Jo An Westerveld, Jelmer van Lenteren, Olivier van Eijk, Omar Dahmani, Peter Nagel, Joke Kaviaar, Tom Driesen, Demi Baltus, Rik Sprenkels, Karim Ellouta, Ramona Maramis, Ilja van Dishoeck, Jolies Heij, Lemuel de Graav, Tijdelijke Toon en Martje Wijers. De laatste twee deelnemers worden half september bekend.

Presentatie: Joost Oomen en Anne Broeksma
In de jury: Anne-Fleur van der Heiden, Wout Waanders, Gershwin Bonevacia, Luan Buleshkaj

Finale

Wie o wie wordt de Slampion van 2020. De acht slammers die de finale hebben bereikt, nemen het vanavond tegen elkaar op om te bepalen wie de winnaar van het NK Poetry Slam 2020 wordt. Ze moeten niet alleen de jury maar ook het publiek zien te overtuigen.

Wil je zien wie de opvolger wordt van Maxime Garcia Diaz en dit jaar de Gouden Vink (vernoemd naar Simon Vinkenoog) én 1000 euro mee naar huis neemt? Koop dan je kaartje voor de halve finale en finale of blijf de hele dag bij ons met een combiticket.

Presentatie: Daan Doesborgh en Babs Gons
In de jury: Dean Bowen, Carmien Michels en Anne Vegter
Met dj Daniel Zuur

Speciale aanbieding diner voor NK Poetry Slam bezoekers

Ben je zowel bij de halve finales als de finale van het NK of kom je al op tijd voor de finale ’s avonds? Eet dan in ons restaurant Danel en maak gebruik van de speciale aanbieding van Danel. Je kunt kiezen uit twee heerlijke gerechten:
- Saté van kippendijen met friet, atjar en kroepoek voor €11,50
- Risotto van parelgort met waterkers, ingelegd courgettelint en manchego voor €14,50
Reserveren kan rechtstreeks bij Danel o.v.v. ILFU-actie via de website, telefonisch via 030-7606829 of per e-mail: [email protected].
Je kunt reserveren t/m 25 september. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.