Bekijk het klassieke seizoen

De Internationale Top
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Mendelssohn Vijf delen uit Lieder ohne Worte
Chopin Ballade nr. 3 en 4; Nocturne op. 27 nr. 2
Rachmaninov Variaties op een thema van Chopin op. 22; selectie van Preludes

 

Uitvoerenden

Nikolai Lugansky piano

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Nikolai Lugansky

Internationale toppianist

Geweest

 

Wegdromen bij Rachmaninov, en dan het liefst op uitnodiging van een meesterpianist. Als geen ander doorgrondt Nikolai Lugansky de ziel van Sergej Rachmaninov’s visioen. De bescheiden maar wereldvermaarde maestro is helemaal thuis in de grote Russische pianotraditie. Met zijn karaktervolle opnames van Rachmaninov wint hij talloze prijzen. Nu klinkt Lugansky live in de intieme Hertz.

Zeldzaam sensitief
In de handen van de juiste pianist krijgt de romantiek van Rachmaninov en Chopin een welhaast eigentijdse glans mee. Meditatieve droommuziek die eeuwen overspant en jong en oud raakt. De Russische pianist Nikolai Lugansky is zo’n zeldzaam sensitieve interpreet. Hij benadert het romantische repertoire met durf en stijl. Muzikale beheersing en een respectvolle benadering staan voorop.

Rachmaninov
Voor zijn opnames met Rachmaninov’s werk won Lugansky al de Diapason d'Or en Echo Klassik. Rachmaninov is een trouwe metgezel gedurende Lugansky’ carrière. Naast zijn vele solowerk neemt Lugansky al vroeg diens pianoconcerten op. Tijdens zijn Hertz-recital speelt hij niet alleen Sonate no. 1 maar ook 8 Études-Tableaux opus 33. ‘Rachmaninov wordt niet veel beter dan dit’, oordeelde The Guardian.

Lees hier de volledige programmatoelichting. 

Zie ook

Alexandre Tharaud

Internationale toppianist