Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Händel Messiah

Uitvoerenden

Nieuwe Philharmonie Utrecht
Johannes Leertouwer viool en muzikale leiding
Kristen Witmer sopraan
Daniel Elgersma altus
Stefan Kennedy tenor
Drew Santini bas

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Grote Zaal

Händels Messiah

Nieuwe Philharmonie Utrecht

Geweest

Een fijne traditie: kerst met de Messiah. Voor velen is Händels meesterwerk synoniem met het jubelende Hallelujah, maar het pad daarnaartoe is bezaaid met heerlijke instrumentale muziek, koren en aria’s. In stijl, bezetting en instrumentarium benadert de Nieuwe Philharmonie de uitvoering zoals die klonk bij de première in 1742.

Händels glorieuze comeback met de Messiah
De Nieuwe Philharmonie Utrecht brengt met Händels Messiah wat Christmas in de donkere dagen voor kerst. De glamour rond dit oratorium voert terug tot de première in 1742, toen Händel met dit werk als bijna afgeschreven componist een glorieuze comeback maakte. Met teksten als Comfort ye my people, For unto us a Child is born, Rejoice greatly, Let all the angels of God en natuurlijk Hallelujah! bezorgt het oratorium met zijn jubelende koren en ontroerende aria’s je een zekere feel good experience die in deze tijd van het jaar voor wat licht in de duisternis zorgen.

Podcast over Klassieke Kerst
Meer weten over kerst in de klassieke muziek? Beluister dan de kerstaflevering van onze podcast Klassieke Klets hier.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.