Aanvang
Zaal open
Locatie
DUMS
Dit concert vindt plaats in DUMS

DUMStad, Domplein 4, Utrecht

Bekijk de locatie

Nieuwe Jazz – Sjoerd van Eijk / OAK

Een samenwerking van TivoliVredenburg, Ujazz en ZenneZ Records | Vindt plaats in DUMS

v.a. € 10,-

Bestel tickets

incl. servicekosten

In seizoen 2023-2024 organiseren TivoliVredenburg, UJazz en ZenneZ records  een serie Nieuwe Jazz, met presentaties van nieuwe albums. Op vrijdag 1 maart met Sjoerd van Eijk / OAK en het nieuwe album Eight

 

Sjoerd van Eijck is een muzikant en componist uit Breda, Hij studeerde in 2016 af aan het Conservatorium Tilburg en volgde lessen bij gerenommeerde jazzpianisten zoals Jeroen van Vliet, Rembrandt Frerichs, Harmen Fraanje en Wolfert Brederode. Naast pianist Van Eijk bestaat OAK uit trompettist Koen Smits, bassist Nathan Wouters en drummer Willem Romers. Het kwartet staat bekend om hun unieke en veelzijdige geluid, waarin invloeden uit de vrije improvisatie, klassieke muziek (van Bach tot Ravel), minimalisme en Scandinavisch melodische jazz samenkomen. Het resultaat is intieme en lyrische muziek die de luisteraar meevoert naar verschillende werelden. Met hun nieuwste, tweede album Eight gaat OAK verder op het pad van vernieuwing en avontuur. Eight is het resultaat van een zoektocht naar een nieuwe sound en bevat een mix van oude en nieuwe invloeden. Geïnspireerd door de muziek van Ennio Morricone uit de film ‘The Hateful Eight’ van Quentin Tarantino, dook Sjoerd in de wereld van de Franse componist Olivier Messiaen. Door zich te verdiepen in diens compositietechnieken, vond Sjoerd nieuwe geluiden en klanken die hem hielpen zijn composities op een andere manier vorm te geven.

 

UJazz is een vereniging van jazzliefhebbers voor vernieuwende en kleinschalige jazz in Utrecht. UJazz organiseert concerten, jamsessies en educatieve activiteiten: www.ujazz.nl.

 

Zie ook

Transition Festival 2024

Staalkaart van hedendaagse jazz

Rembrandt Frerichs - Jasper Staps Quartet

Sunday Afternoon Jazz