Aanvang
Zaal open
Verwacht einde
Uitvoerenden

Michiel Stekelenburg gitaar
Arno Krijger Hammond
Jasper van Hulten  drums

Locatie
DUMS
Dit concert vindt plaats in DUMS
Locatie

DUMStad, Domplein 4, Utrecht

Nieuwe Jazz: Michiel Stekelenburg - album Trio Onoda

Een samenwerking van TivoliVredenburg, Ujazz & ZenneZ Records | Vindt plaats in DUMS

Verplaatst

Wegens ziekte is dit concert verplaatst naar 8 september.

 

In seizoen 2022-2023 organiseren UJazz en ZenneZ records, samen met TivoliVredenburg, een serie Nieuwe Jazz, met presentaties van nieuwe albums. Op vrijdag 3 maart met Michiel Stekelenburg met het nieuw album Trio Onoda.

Gitarist en componist Michiel Stekelenburg is geen onbekende in de moderne jazzscene. Hij stond tweemaal op het North Sea Jazz festival en nummer 1 in de iTunes Jazz Charts. Na het uitbrengen van albums met een kwartet (Hypnos, 2011) en een kwintet (Layers, 2016), introduceert Michiel nu een trio met de bekende bezetting gitaar-Hammond orgel-drums: “Trio Onoda”.

Ondanks hun traditionele bezetting bewandelt het trio niet het traditionele pad. Moderne, dynamische en sfeervolle composities staan op het nieuw geschreven repertoire. Daarbij gaat het trio op zoek naar raakvlakken met hedendaagse gecomponeerde muziek, maar is tegelijkertijd niet bang om wat rauwe energie te delen!

De naam van het album verwijst naar de Japanse soldaat Hiroo Onoda, bekend doordat hij bijna 30 jaar na de Tweede Wereldoorlog in de jungle van Lubang verbleef omdat hij weigerde te geloven dat de oorlog voorbij was. “De kern van zijn verhaal is, zoals ik het zie: blijf geloven in je doel, ongeacht wat anderen je vertellen.”

UJazz is een vereniging van jazzliefhebbers voor vernieuwende en kleinschalige jazz in Utrecht. UJazz organiseert concerten, jamsessies en educatieve activiteiten: www.ujazz.nl.