Aanvang
Zaal open
Locatie
DUMS
Dit concert vindt plaats in DUMS

DUMStad, Domplein 4, Utrecht

Bekijk de locatie

Nieuwe Jazz: double bill Matthias van den Brande trio & Marti Mitjavila trio

Een samenwerking van TivoliVredenburg, Ujazz & ZenneZ Records | Vindt plaats in DUMS

Geweest

In seizoen 2023-2024 organiseren UJazz en ZenneZ records, samen met TivoliVredenburg, een serie Nieuwe Jazz, met presentaties van nieuwe albums. Op vrijdag 6 oktober een double bill met het Matthias van den Brande Trio en hun album Three Sides of a Coin en het Marti Mitjavila trio met hun nieuwe album ‘Round the corner.

Matthias Van den Brande is een Belgische jazz saxofonist/componist die al bijna acht jaar in Amsterdam woont. Intussen is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse en Belgische jazzscene waar hij te zien is als sideman bij onder andere het Tijs Klaassen Quintet, Motet, het Basile Rahola Quartet, Saxkartel en de Jelle Van Giel Group. Hij werd ook als solist uitgenodigd door het Brussels Jazz Orchestra, een project waarvan een concertfilm werd gerealiseerd.

In 2021 richtte Matthias zijn eigen trio op, waarin hij zich laat versterken door twee Nederlandse supertalenten: Tijs Klaassen (bas) en Wouter Kühne (drums). De intieme setting van een trio geeft de muzikanten een ongelofelijke vrijheid om nieuwe ritmische, melodische en harmonische ideeën uit te werken, met hun hechte vriendschap en sterke muzikale band als fundament. Terwijl ze op een moderne en eigen manier omgaan met de triobezetting (sax, bas en drums), blijft de muziek toegankelijk voor het publiek door sterke interplay en melodische composities, geworteld in de jazztraditie.

In de zomer van 2022 won het trio de 'Grote Prijs' op zowel de B-Jazz Contest (Gent Jazz Festival) als het Tremplin Jazz 'Concours Européen' (Avignon Jazz Festival). Vanavond speelt het trio uit het nieuwe, eerste album op ZenneZ Records: Three Sides of a Coin.

Jazzklarinettist Marti Mitjavila (2000) is een aanstormend talent uit Barcelona dat momenteel in Amsterdam woont. De afgelopen Jaren won hij het prestigieuze Prinses Christina Concours, wat hem een optreden op het North Sea Jazz Festival opleverde. Ook won hij de Vakjuryprijs van het Grachtenfestival Jazz Concours. Zijn trio wordt gecomplementeerd door Simon Osuna op contrabas en Ilia Rayskin op drums. Ze maken traditionele jazztriomuziek geinspireerd door onder meer Sonny Rollins en Lee Konitz, maar geven er een eigen, moderne draai aan.

 

UJazz is een vereniging van jazzliefhebbers voor vernieuwende en kleinschalige jazz in Utrecht. UJazz organiseert concerten, jamsessies en educatieve activiteiten: www.ujazz.nl.