Aanvang
Zaal open
Verwacht einde
Uitvoerenden
Floris Kappeyne Trio
Floris Kappeyne piano
Tijs Klaassen double bass
Wouter Kühne drums

Sarah Blake & Friends
Sarah Blake gitaar/double bass
Breno Vericimo basgitaar/gitaar
Lilian Vieira vocals
Locatie
DUMS
Dit concert vindt plaats on DUMS
Locatie

DUMStad, Domplein 4

Nieuwe Jazz: double bill: Floris Kappeyne Trio + Sarah Blake & Friends

Een samenwerking van TivoliVredenburg, Ujazz & ZenneZ Records | Vindt plaats in DUMS

Geweest

In seizoen 2022-2023 organiseren UJazz en ZenneZ records, samen met TivoliVredenburg, een serie Nieuwe Jazz, met presentaties van nieuwe albums. Op vrijdag 14 april start het Floris Kappeyne trio met het nieuwe album Closer. De tweede formatie deze avond zijn Sarah Blake & Friends, featuring Lilian Vieira met het album Food for Thought.

Drie afzonderlijke winnaars van het Prinses Christina Concours vormen het Floris Kappeyne Trio. Hun debuutplaat “Interchange” (2017) kreeg alom lof toebedeeld. De nieuwe plaat “Closer” namen ze afgelopen december op in een Frans kasteel. Een akoestische uitdaging van formaat, zo wil de overlevering, want het trio wilde per se gezamenlijk in een ruimte opnemen om zoveel mogelijk een ‘live vibe’ vast te leggen. We horen onmiskenbaar jazz, maar ook synthesizer;

Floris is klassiek geschoold, bij bassist Tijs Klaassen is Ravel nooit ver weg en drummer Wouter Kühne kleurt als een impressionist maar wel met Cubaanse accenten. Kortom, een pianotrio maar dan heel anders.

Sarah Blake komt uit Kaapstad maar woont momenteel in Amsterdam. Een logisch gevolg van het leven dat deze zangeres/contrabassiste/gitariste leidt.  “Ik heb de hele wereld rondgereisd, fantastisch eten ontdekt, verschillende muziekstijlen gespeeld, intrigerende mensen ontmoet, talloze bergen beklommen en in allerlei wateren gezwommen.”

Haar debuutalbum "Food For Thought" is een verzameling levensverhalen en reflecties: momenten van liefde, hartzeer, goede tijden en slechte, spontane ontmoetingen en jezelf (terug)vinden in de natuur. “Het is in alle opzichten herkenbaar, voor iedereen.”

Haar muziek is een ‘blend’ van singer/songwriter, jazz en Braziliaans.

UJazz is een vereniging van jazzliefhebbers voor vernieuwende en kleinschalige jazz in Utrecht. UJazz organiseert concerten, jamsessies en educatieve activiteiten: www.ujazz.nl.