Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Metropole Orkest
Ack van Rooyen
bugel, trompet
Leo Janssen sax
Marc Scholten sax
Peter Tiehuis gitaar
Robinson Khoury trombone
Rik Mol trompet
Jörg Achim Keller dirigent

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Metropole Orkest feat. Ack van Rooyen

Speelt New Metropole Standards o.l.v. Jörg Achim Keller

Geweest

Jouw bezoek aan TivoliVredenburg
Dit concert is coronaproof georganiseerd. Bij al onze concerten en evenementen volgen we volledig de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. We ontvangen je graag! Maar: alles is anders in coronatijd. Zo ook je bezoek aan ons. Je kunt nu alleen bij ons langskomen als je geen corona gerelateerde klachten hebt, en alleen met een vooraf aangeschaft geldig ticket. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachten. Bekijk hier de ervaringen van bezoekers van ons coronaproof programma.

New Metropole Standards
Het wereldberoemde Metropole Orkest wordt dit jaar 75 jaar. Hoog tijd om terug te blikken op de rijke jazz-schatkist van het jarige orkest. Het Metropole Orkest speelt vanavond samen met Buma Boy Edgar Prijs-winnaar Ack van Rooyen o.a. muziek van Jerry van Rooyen, de in 2009 overleden arrangeur en componist (en broer van Ack) waarmee het orkest vaak samen werkte. Daarnaast spelen de eigen solisten van het Metropole Orkest een grote rol: Leo Janssen, Marc Scholten, Peter Tiehuis en Rik Mol spelen onder andere stukken van honorair dirigent Vince Mendoza.

Ack van Rooyen
De legendarische bugelspeler en trompettist Ack van Rooyen deelde het podium met de grootsten der aarde, onder wie Miles Davis, Lee Konitz, Dizzy Gillespie en Steve Gadd. Geen wonder dat de Buma Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek, dit jaar is toegekend aan van Rooyen. “Als solist en docent drukt Van Rooyen een stempel op zeventig jaar jazzgeschiedenis in binnen- en buitenland,” aldus de jury. Met het Metropole Orkest speelt Ack oa. de muziek van Jerry van Rooyen. De in 2009 overleden arrangeur en componist (en broer van Ack) werkte veelvuldig met het orkest samen.

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!