Zaal open
Aanvang
Programma

Steve Reich Double Sextet
Salvador Breed Twiske & Like Paint

Uitvoerenden

New European Ensemble
Nick Verstand Visuals

Locatie
Cloud Nine
Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

New European Ensemble X Nick Verstand.

Rituals

Geweest

Let op: Dit is het concert dat in onze klassieke brochure aangegeven staat bij woensdag 28 februari. 

Nick Verstand toont met het New European Ensemble zijn audiovisuele performance genaamd Rituals. Verstand heeft bij Reichs sextet een licht-installatie gemaakt die reageert op en meebeweegt met de muziek. Resultaat? In hun woorden “een hypnothiserende ambiance voor het onderbewuste”. Verstand werkte samen met Björk, Suzanne Ciani en zijn werk was mondiaal te zien van het stedelijk museum tot de MTV video music awards.

Over het werk van Salvador Breed zegt hij zelf:

'Twiske'. Geïnspireerd op het werk en filosofie van Steve Reich. Echter waar Reich zijn spiegeling haalt uit de overdrukke stad (en New York specifiek), heb ik dat gehaald uit het natuurgebied waar ik sinds afgelopen jaar elke ochtend wandel. De vreugde van die wandelingen, de veerkracht van de natuur, de veelzijdigheid van prachtige vogels en hun zang. Een ode aan dat alles.

'Like Paint'. Waarbij ik het frequentiespectrum van 'Twiske' gebruik om een abstract klank schilderij te maken, waarbij de 'trance-achtige' staat van zijn die aan de basis ligt van Steve Reich's werk poog te bereiken op een alternatieve manier; in plaats van door een veelvoud van impulsen, juist door grotendeels afwezigheid ervan. Door verschillende harmonische en disharmonische frequentiespectrum te gebruiken als verfstreken door de tijd en de instrumenten van het ensemble in te zetten op klankniveau.