Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
maandag 19 augustus 2019

Weihnachts-Oratorium met Jos van Veldhoven

Nederlandse Bachvereniging

geweest
inleiding
19:30

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Nederlandse Bachvereniging
Jos van Veldhoven dirigent
Miriam Feuersinger sopraan
Meg Bragle alt
Benedikt Kristjánsson tenor
Tobias Berndt bas

programma

Bach Weihnachts-Oratorium (cantates 1, 2, 3 en 4)

locatie
Begin van het Weihnachts-Oratorium
Jauchzet, Frohlocket! Auf, preiset die Tage!
vrijdag 15 december 2017

Weihnachts-Oratorium met Jos van Veldhoven

Nederlandse Bachvereniging

geweest

Dit concert is uitverkocht. Op 20 december wordt het Weihnachts-Oratorium tevens gespeeld, door het Nederlands Kamerkoor en Concerto Köln. Voor dit concert zijn nog kaarten beschikbaar.

Bach putte voor zijn Weihnachts-Oratorium rijkelijk uit zijn feestcantates voor koningen, keurvorsten en andere hoogwaardigheidsbekleders. Het is een van de redenen waarom de feestelijke muziek van Bachs kerstcantates iedereen direct aanspreekt, gelovig of ongelovig, vorst en onderdaan.

Precies zoals Bach het graag zou horen
De horizon van het Weihnachts-Oratorium varieert van extatische engelenkoren, opgetuigd met trompetten en pauken, tot een van de meest intieme aria’s die Bach heeft geschreven: ‘Schlafe, mein Liebster, geniesse der Ruh’, het wiegelied van Maria met Jezus in haar armen. Die enorme contrasten dragen bij aan de onzegbare schoonheid en muzikale rijkdom van misschien wel de mooiste kerstmuziek die ooit is gecomponeerd. Extra feestelijk is het gebruik van het grote Barok-orgel als begeleidingsinstrument. Geen kist-orgeltje dat wordt weggeblazen door trompetten, pauken en koren op volle sterkte, maar een volwassen instrument dat zich niet laat ondersneeuwen, precies zoals Bach-de-organist het graag zou horen.

Lees hier de toelichting bij dit concert, geschreven door Frits de Haen.

Voorafgaand aan het concert is er om 19.30 een inleiding door Philip Ruitenberg.


 

Op deze avond is ook onze Wintergarten op vijf- en zeshoog geopend, de perfecte plek om nog even na te borrelen. Daarnaast zijn er elke dag (veelal) gratis optredens en activiteiten zoals filmavonden, workshops, live optredens, een vintage markt en nog veel meer.

Ook is ons pop-up restaurant Het Gulle Rendier op deze avond geopend, waar u van 17:30 tot 20:15 terecht kan voor een smaakvolle winterse hap. Bekijk voor het programma en openingstijden van Wintergarten: www.tivolivredenburg.nl/wintergarten

Zie ook

vr 13 dec 2019

Gratis Lunchpauzeconcert

Fancy Fiddlers

za 22 feb 2020

Monteverdi Vespers

Cantar Lontano o.l.v. Marco Mencoboni

zo 3 mei 2020

Raoul Steffani & Daan Boertien

Winnaars publieksprijs Dutch Classical Talent