woensdag 13 mei 2020

Nederlandse Bachvereniging - vocaal ensemble

afgelast
19:30
zaal open
20:15
aanvang
uitvoerenden

Vocaal ensemble en continuo Nederlandse Bachvereniging
Grete Pedersen dirigent

programma

Johann Christoph Bach Lieber Herre Gott, wecke uns auf; Es ist nun aus mit meinem Leben; Der Gerechte, ob er gleich zu zeitlich stirbt
Johann Sebastian Bach Singet dem Herrn BWV 225; Fürchte dich nicht BWV 228
Sven-David Sandström Singet dem Herrn; Fürchte dich nicht
Purcell/Sandström Hear my prayer, O Lord
Purcell/Eriksson Music for a while

locatie
woensdag 13 mei 2020

Nederlandse Bachvereniging - vocaal ensemble

afgelast

Dit concert is afgelast naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus en het landelijk verbod op evenementen tot 1 juni 2020 van de Nederlandse overheid. Zo hopen ook wij de verdere verspreiding van het virus (COVID-19) tegen te gaan. Je vindt actuele algemene informatie hier. Over de restitutiemogelijkheid volgt later meer informatie. We zijn momenteel druk bezig de verschillende opties uit te werken. Er wordt een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers, maar vanwege de omvang van ons programma kan dit enige tijd duren. Je begrijpt vast dat deze situatie een grote impact heeft op onze organisatie. We vragen je daarom om onze website goed in de gaten te houden, en niet per e-mail of telefoon om meer informatie te vragen.

Het vocaal ensemble van de Nederlandse Bachvereniging bestaat uit specialisten met solistische ervaring. De instrumentale begeleiding is intiem, met een kleine bezetting. Geheel in de stijl van Bach, die een rijke bibliotheek had en zich verdiepte in muziek uit voorbije eeuwen en omringende landen, maakte het ensemble een programma met contrasterende muziek op vergelijkbare thema’s en eigentijds commentaar op muziek uit voorbije eeuwen. Gastdirigent Grete Pedersen overtuigde met haar Norske Solistkor tijdens het jubileumproject ‘150 Psalms’ van het Nederlands Kamerkoor. Afgelopen jaar won ze een Diapason d’Or voor haar indrukwekkende opname van Bach-motetten.

Zie ook