Bekijk het klassieke seizoen

Romantiek op Zondag
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Rang 1
Regulier
€ 37,50
Rang 2
Regulier
€ 34,50
Rang 3
Regulier
€ 29,50
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Bach/Webern Ricercare a 6
Jeths Mors Aeterna
Bruckner Symfonie nr. 9

Uitvoerenden

Nederlands Philharmonisch Orkest
Hartmut Haenchen dirigent

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Nederlands Philharmonisch Orkest speelt Bruckner 9

o.l.v. Hartmut Haenchen

v.a. € 29,50

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

De weidse orkestpanorama’s van Anton Bruckner vormen de ultieme uitdaging voor menig dirigent. Ervaren leidsman Hartmut Haenchen heeft zich de adembenemende architectuur van Bruckners klankwereld helemaal toegeëigend. Samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest vervolgt Haenchen zijn succesvolle Brucknerserie. Reikhalzend wordt uitgekeken naar hun vertolking van Bruckners monumentale Negende.

Hartmut Haenchen
‘Veteraan Haenchen geeft Bruckner zijn opwindende tred terug,’ kopte Trouw in mei 2022. Eerder ontrafelde Haenchen al de geliefde Zevende en Achtste van Bruckner. De voormalige chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest keert nog regelmatig terug als gast om zijn favoriete orkestwerken te dirigeren. Samen met het orkest kiest Haenchen voor een dynamische Bruckner. Met grote nauwkeurigheid ontleedt hij diens klankkathedralen. Zijn Negende komt nu onder het vergrootglas. Bruckners symfonie, een laatste ode aan de allerhoogste, is ondanks zijn onvoltooide status van een onvergelijkelijke perfectie.

Mozart
In zijn laatste pianoconcert, nr. 27, gooit Mozart al zijn levensenergie nog eens in de componeermix. Verrukkelijke melodieën, opwekkende tempowisselingen en stille, bespiegelende passages. Specialist Peter Rösel laat horen hoe verslavend mooi Mozarts muziek is.

Zie ook

Residentie Orkest speelt Sjostakovitsj 5

o.l.v. Yutaka Sado

Noord Nederlands Orkest speelt Schubert 9

o.l.v. Hartmut Haenchen

philharmonie zuidnederland speelt Beethoven 5

o.l.v. chef-dirigent Duncan Ward