donderdag 16 juni 2022

Nederlands Kamerorkest met Arthur & Lucas Jussen

Pianoconcerten Beethoven

€ 34,-
€ 27,20

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.

uitvoerenden

Nederlands Kamerorkest o.l.v. Gordan Nikolić viool
Lucas & Arthur Jussen piano

programma

Zaal open 18:00
Aanvang concert 19:00
Verwacht einde 20:00

Zaal open 20:00
Aanvang concert 21:00
Verwacht einde 22:00

Schulhoff Rondo und Capriccio ‘Die Wut über den verlorenen Groschen’ von Ludwig van Beethoven
Beethoven
Pianoconcert nr. 3 (19:00u door Lucas Jussen)
Ives The Unanswered Question
Beethoven Pianoconcert nr. 4 (21:00u door Arthur Jussen)

locatie
donderdag 16 juni 2022

Nederlands Kamerorkest met Arthur & Lucas Jussen

Pianoconcerten Beethoven

Dit concert vindt om 19.00 en 21.00 uur plaats. Het programma verschilt per tijdstip. Is het concert uitverkocht? Klik op 'Bestel tickets' om je in te schrijven voor een wachtlijst.

Het is ruim tien jaar geleden dat Lucas en Arthur Jussen met een complete Beethoven-cd hun liefde voor de Duitse romanticus toonden. Nu is het tijd voor de logische vervolgstap: een uitvoering van al zijn pianoconcerten. Op deze avond klinken het Derde en Vierde Pianoconcert van Beethoven samen met het Nederlands Kamerorkest.

Een oude belofte
De Jussen-broers vervolgen hun integrale uitvoering van Beethovens vijf pianoconcerten. Daarmee lossen ze een oude belofte in. Ze hadden zich voorgenomen om in het Beethovenjaar 2020 al zijn pianoconcerten te spelen. Dat ging niet door. Een voordeel van dat uitstel is dat nu ook TivoliVredenburg kan meedelen in het eerbetoon aan de componist die het pianoconcert rond 1800 naar een hoger plan tilde en op een voetstuk zette.

Derde en Vierde Pianoconcert
Met zijn Derde Pianoconcert sloeg Beethoven nieuwe wegen in. De eerste twee waren nog overwegend geënt op de klassieke stijl. Vanaf het Derde Pianoconcert uit 1800 wordt zijn concertstijl meer symfonisch, het orkest groter, het thematische materiaal uitgebreider, de harmonieën en de vorm gedurfder en de toon persoonlijker.

Het Vierde Pianoconcert valt juist op door zijn warmbloedige, intieme sfeer, waarbij de pianopartij een overwegend dromerige en poëtische rol speelt.