Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Beethoven Pianoconcert nr. 5 ‘Keizerconcert’; Elegischer Gesang op. 118; Fantasie voor piano, koor en orkest
Rick van Veldhuizen nieuw werk (WP)

Uitvoerenden

Nederlands Kamerorkest
Toonkunstkoor Amsterdam
Gordan Nikolić muzikale leiding, viool
Arthur en Lucas Jussen piano

Locatie
Grote Zaal

Nederlands Kamerorkest - Arthur & Lucas Jussen

Beethoven - Pianoconcert nr. 5

Geweest

Elk concert met Lucas en Arthur Jussen is een feest. Het talent en het speelplezier spatten ervanaf. Op het programma Beethovens beroemdste, ‘keizerlijke’ pianoconcert en een soort voorstudie voor zijn beroemde Negende Symfonie, met een hoofdrol voor de piano.

Keizerconcert, Koorfantasie en grandeur
Een handvol traktaties vandaag: Lucas én Arthur Jussen, een pianoconcert met de veelzeggende bijnaam ‘Keizerconcert’ plus een Koorfantasie die een soort voorloper is van Beethovens beroemde Negende Symfonie. Hij schreef de fantasie ook een beetje ter meerdere eer en glorie van zichzelf, omdat hij als begeleidende pianist er al zijn virtuositeit en technisch vernuft in kon tentoonspreiden. Zo staat bij dit concert alles in het teken van grandeur, vorstelijke kwaliteiten toonsoorten in majeur. Niet toevallig staat het Vijfde Pianoconcert in de toonsoort Es-groot, ook wel omschreven als heroïsch en een tikkeltje brutaal, typisch Beethoven.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.