zaterdag 19 september 2020

Nederlands Kamerkoor

Lux in tenebris

geweest
uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor
Peter Dijkstra chef-dirigent

programma

Aanvangstijden: 19:00 en 21:00 uur

Tomás Luis de Victoria selectie uit Officium defunctorum
Arvo Pärt
The Deer’s Cry
Francis Poulenc
Salve Regina; Quatre petites prières de Saint François d’Assise
John Tavener
Mother of God here I stand
Maurice Duruflé
Ubi caritas; Tota pulchra es
William Harris
Bring us, O Lord
Edward Elgar
Lux aeterna

locatie
zaterdag 19 september 2020

Nederlands Kamerkoor

Lux in tenebris

geweest

Dit is het verplaatste concert van donderdag 16 september. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus (COVID-19) hebben we moeten besluiten om de voorstelling Vergeten te vervangen door een ander programma: Lux in Tenebris. Ook vindt dit concert op twee tijdstippen plaats: om 19:00 en om 21:00 uur, in de Pieterskerk in plaats van de Stadsschouwburg. Kaartkopers worden geïnformeerd. 

Uw plaats wordt toegewezen bij binnenkomst in de Pieterskerk. 

Durven we weer te hopen? Is er licht in de duisternis? Het Nederlands Kamerkoor neemt zijn publiek mee langs hoop en wanhoop in een tijd waarin we smachten naar verlichting en troost. Het Requiem van Tomás de Luis Victoria, een mis voor de doden, wordt afgewisseld met de mooiste odes aan het licht en smeekbedes om dat ene lichtpuntje in de duisternis. Met werken als Taveners Mother of God here I stand en Lux Aeterna, de koorbewerking van Elgars Nimrod, biedt het Nederlands Kamerkoor vooruitzicht op een opkomende zon die gloort aan de horizon.

Uw bezoek
Tijdens dit concert volgen we volledig de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. We ontvangen u graag! Maar: alles is anders in coronatijd, zo ook uw bezoek aan ons. Lees op deze pagina meer over onze maatregelen.