Zaal open
Aanvang
Programma

Muziek van Jacob ter Veldhuis, Jan-Peter de Graaff, Maxim Shalygin, Marijn Simons en Bec Plexus

Uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor
Peter Dijkstra dirigent
Eddy Terstall script
Cees Geel evangelist; Noach
Claudy Jongstra kunstenaar en spreker
Yoeri Albrecht en Merlijn Geurts regie
Jacqueline Cramer en Erdal Balci lezingen

Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Nederlands Kamerkoor met Cees Geel

De staat der Nederlanden - de Ark van Noach

Geweest

We kopen en vliegen ons een ongeluk, ondanks alarmerende berichten over het klimaat en de rol van ons consumptiegedrag daarin. Voor een land dat grotendeels onder de zeespiegel ligt: is het tijd een ark te bouwen om ons te redden van de aanstaande apocalyps? Vanavond komt Noach aan het woord. Hij vraagt zich af: wordt zijn zondvloed de onze?

Aan de hand van een script van filmmaker Eddy Terstall speelt Cees Geel de rol van Noach. Alle archetypen van het consumentisme passeren de revue: de egoïst, de opportunist, de ontkenner, de verlamde, de pragmaticus en de activist. Het Nederlands Kamerkoor geeft muzikaal commentaar met nieuwe werken van jonge en gevestigde componisten van Nederlandse bodem. Een unieke voorstelling met theater, muziek en lezingen over klimaatverandering en consumentisme.

Claudy Jongstra (kunstenaar)
In het werk van kunstenaar Claudy Jongstra (1963) staan duurzaamheid, biodiversiteit, ecologie, onderzoek en behoud van ‘secret knowledge’ en bevordering van inclusiviteit en community centraal. Met haar reizende installatie, ‘Woven Skin’ vraagt zij aandacht voor deze essentiële waarden voor het behoud van de mensheid en de aarde.

Erdal Balci (columnist)
“Het klimaat is de nieuwe religie van de moderne mens”
Erdal Balci is schrijver en journalist. Hij schreef jarenlang over Turkije voor verschillende media. Nu schrijft hij vanuit Nederland over de toekomst van ons land en de belangrijkste politieke en maatschappelijke ontwikkelingen.

Deze serie is een een co-productie van De Balie, Nederlands Kamerkoor en Muziekgebouw aan ’t IJ.

De Balie, Nederlands Kamerkoor en Muziekgebouw aan ’t IJ geven kunstenaars een stem om de actualiteit tastbaar te maken. Talentvolle Nederlandse componisten, filmmaker Eddy Terstall, acteur Cees Geel en diverse sprekers confronteren het publiek tijdens dit unieke Gesammtkunstwerk met onze ongebreidelde koopzucht en de verschillende kampen in het debat.

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!