Zaal open
Aanvang
Programma

Mahler Das lied von der Erde

Uitvoerenden

Nederlands Blazers Ensemble
Christianne Stotijn mezzosopraan
Marcel Reijans tenor

Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Nederlands Blazers Ensemble

Das Lied von der Erde

Geweest

De muziek van Gustav Mahler is groots en meeslepend. Zware thema’s als lijden en dood zijn nooit ver weg, maar ook geluk, schoonheid en liefde verklankt hij schitterend. Tegelijkertijd geeft Mahler ons een heel intiem inkijkje in zijn meest persoonlijke gevoelens. Zeker in Das Lied von der Erde, dat hij componeerde na de dood van zijn dochtertje. Aan de hand van een ode aan de natuur legt hij zijn ziel volledig bloot. Wie kan dat grootschalige en intieme beter samenbrengen dan het Nederlands Blazers Ensemble? Aan Mahlers noten veranderen ze niets, maar ze laten die wel anders klinken.

Extra detail: tijdens het concert wordt het originele handschrift van Mahler geprojecteerd. De geprojecteerde partituur loopt synchroon mee met de gespeelde muziek. Dat is gewoon mooi en decoratief om naar te kijken. Maar het heeft ook een andere lading. Je komt op die manier erg dicht bij de componist, die met zijn kroontjespen, zijn potje inkt en zijn muziekpapier aan zijn bureau zit.  Je ziet hoe hij dappere keuzes maakt, maar je ziet ook de doorhalingen, z'n zwart gemaakte maten, z'n twijfel. En misschien maakt die combinatie van eigenschappen Mahler en zijn Lied von der Erde zo fascinerend.

Bekijk de trailer van dit concert:

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!