Bekijk alle paasconcerten

Klassiek pasen
Zaal open
Inleiding
Aanvang
Uitvoerenden

Nederlands Blazers Ensemble
Kamerkoor JIP
o.l.v. Imre Ploeg en Jonathan Ploeg
Kamerkoor Decamerone o.l.v. Elske te Lindert

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Nederlands Blazers Ensemble

Matthäus Passion

Geweest

Nederland omarmt de Matthäus-Passion. Bachs onsterfelijke passiemuziek verwelkomt het voorjaar en het nieuwe leven. Het Nederlands Blazers Ensemble zoekt de vernieuwing en komt met een theatrale totaalvoorstelling rondom de mooiste passie. Het ensemble krijgt gezelschap van poppentheater Duda Paiva Company en vele muzikale gasten. Het publiek wordt onderdeel van deze innovatieve Matthäus-avond.

Duda Paiva Company
De Matthäus-Passion traditie is springlevend. Het Nederlands Blazers Ensemble en Duda Paiva Company werpen nu een andere kijk op Bachs spirituele universum. De Nederlandse Duda Paiva Company verovert de podia met fysieke, humorvolle voorstellingen waarin dansers en poppen een pas de deux aangaan.

Bijzondere gastmusici
In de nieuwe voorstelling brengen poppen, musici en zangers een ode aan de Matthäus-Passion. Spannende rollen zijn er weggelegd voor de verteller, de verrader, de maagd en de visionair. Bovendien is het publiek onderdeel van de voorstelling en levert als koor commentaar op het drama. Het Nederlands Blazers Ensemble nodigt gewoontegetrouw bijzondere gastmusici uit, onder wie de fenomenale jonge Syrische dudukspeler Ghaeth Almaghoot, ney-speler Sinan Arat en stersopraan Claron McFadden als evangelist.

Inleiding wordt verzorgd door Huib Ramaer.

Zie ook

Thomas Quasthoff & Amatis Trio

Muziek & Literatuur

Bezin met Bach: Stine Jensen

Over afscheid