Aanvang
Locatie
Hertz, Park 6, K.F. Hein Foyer
Attend
Facebook-event

Nederlands Blazers Ensemble

De Finale & Open Ears

Geweest

Tijdens Open Ears - de dag van het componeren staat de (jonge) componist centraal. Vanaf 12.30 uur is er rond en op Plein 6 van alles te beleven: een componeermarkt, workshops percussie, Vocal Painting en (kerst)liedjes schrijven en er zijn optredens van Percossa, muzikanten van het jongNBE. Tussendoor kun je een kijkje nemen bij de repetities van de finale. Toegang voor de componeermarkt is gratis!

De landelijke finale van de Compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble vindt diezelfde dag plaats om 15.00 uur in TivoliVredenburg.

Een finaleplaats én een uitvoering tijdens het traditionele Nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw in Amsterdam zijn de inzet van de compositiewedstrijd van het NBE. Jonge componisten tot en met 18 jaar strijden om de eer. De landelijke finale vindt plaats na de spannende halve finales in vier verschillende steden. De jonge componisten voeren hun ingestuurde composities uit samen met het NBE. De Finale heeft alles wat het Nieuwjaarsconcert zo bijzonder maakt: spanning, plezier, ontroering en vooral veel heerlijke nieuwe muziek.

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!