dinsdag 21 september 2021

Nederlands Blazers Ensemble

Coronatoegangsbewijs nodig | Dag van de Vrede

geweest
19:00
zaal open
20:00
aanvang
21:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Nederlands Blazers Ensemble
Consensus Vocalis
Ghaeth Almaghoot duduk
Jaber Fayad ud
Sholeh Rezazadeh spoken word
Seyed Pouriya Jaberi percussie
David Kitoyan dans
Suehaylee Vergouwen spoken word
e.v.a.

support act
Étoiles Électriques 19:00 uur op Rabo Open Stage
locatie
dinsdag 21 september 2021

Nederlands Blazers Ensemble

Coronatoegangsbewijs nodig | Dag van de Vrede

geweest

Om dit programma te bezoeken heb je naast een toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig, omdat hier geen 1,5 meter afstand gehouden wordt. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier. Heb je daarover vragen, kijk dan even op deze pagina.

met Étoiles Électriques, Consensus Vocalis, Ghaeth Almaghoot, Jaber Fayad, Sholeh Rezazadeh e.v.a.

Het NBE (Nederlands Blazers Ensemble), TivoliVredenburg en Stichting Vluchteling organiseren samen een uitgebreide viering van de wereldwijde Dag van de Vrede op dinsdag 21 september.

Een bijzonder evenement met muzikanten van over de hele wereld, die samen met de Blazers laten zien hoe belangrijk – juist nu - vrede is. Het NBE heeft gasten uitgenodigd, recent of wat langer geleden gevlucht uit oorlogsgebieden, om te zingen, te performen met spoken word, te dansen en samen te spelen.

Zo zijn er optredens van Duduk-speler Ghaeth Almaghoot, Ud-speler Jaber Fayad (beide uit Syrië), Spoken Word artiest Sholeh Rezazadeh (Iran), percussionist Seyed Pouriya Jaberi (Iran), streetdancer David Kitoyan (Armenië) én een speciaal NBE-koor samengesteld uit zangers van Consensus Vocalis en zangers uit verschillende culturen en windstreken. Via een verbinding op groot scherm spelen en zingen muzikanten vanuit conflictgebieden samen met het NBE op het podium van de grote zaal van TivoliVredenburg.

Tijdens het concert zal het NBE ook alarm slaan over de mensonwaardige situatie van mensen op de vlucht aan de grenzen van Europa en elders in de wereld. De blazers doen mee aan de muzikale estafette tegen de onverschilligheid. Kijk voor meer informatie op: alarmeuropa.nl.

Naast de vaste samenwerkingspartners van het NBE - TivoliVredenburg en Stichting Vluchteling – zijn ook de volgende organisaties betrokken bij Dag van de Vrede 2021: Alarm Europa, PAX (Vredesweek) en Stichting Vluchteling en Toverfluit.

Étoiles Électriques (electrifying soul from the Middle East) verzorgt een spetterend voorprogramma van 19.00 tot 19.30 uur op de Rabostage.