menu zoeken
Naar agenda
vrijdag 20 april 2018

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Nederlands Blazers Ensemble

Gestreken en geblazen

vanaf 22,-
uitvoerenden

Nederlands Blazers Ensemble
Pieter Wispelwey cello

aanvang
20:00
inleiding
19:00
Rang 1
€ 30,-
€ 21,-
€ 12,-
Rang 2
€ 26,-
€ 21,-
€ 12,-
Rang 3
€ 22,-
€ 21,-
€ 12,-

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

locatie
Leeuwarder Courant
Het Nederlands Blazers Ensemble staat afgezien van zijn muzikale kunnen altijd garant voor een bijzondere avond. Dvořáks Serenade voor blazers is een kolfje naar de hand van het NBE.

Let op: anders dan in de brochure vermeld staat, begint dit concert om 20.00 uur. Onze excuses voor het ongemak. 

De hoeksteen van het blazersrepertoire en Dvořák in een nieuw jasje
De twee mooiste stukken van Antonín Dvořák? Natuurlijk, de Serenade voor blazers en het grijzer dan grijsgedraaide Celloconcert. Voor het Nederlands Blazers Ensemble is de Serenade een hoeksteen van het eigen repertoire. Het is die heerlijke mengeling van een soort openlijke liefdesbetuiging aan Mozart, Tsjechische volksmuziek en het ritmische en melodische potentieel dat daarbij vrijkomt. ‘Alleen een meester schrijft zoiets, alleen een door God begenadigd dichter heeft zulke inspiratie’, luidde het oordeel van Dvořáks tijdgenoot en recensent Max Schütz. En het Celloconcert? Dat durf je eigenlijk nauwelijks meer te spelen, maar als het dan toch moet... dan graag in een splinternieuw jasje, op maat afgewerkt door de Tsjechische componist Jan Dušek, en met Pieter Wispelwey als solist.

Voorprogramma
Voorafgaand aan de voorstelling is er een voorprogramma van het jongNBEwest. In de vier windstreken van het land heeft het NBE jonge blazersensembles opgericht in de leeftijd 15-20 jaar: jongNBEnoord, jongNBEoost, jongNBEzuid en jongNBEwest. Deze ensembles bestaan uit 10 gevorderde amateurs of beginnende conservatoriumstudenten uit de regio tussen de 15 en 20 jaar. Ze worden gecoacht door een ervaren NBE-musicus en treden verschillende keren per seizoen op, met het NBE en enkele concerten bij hen in de buurt. jongNBEregionaal heeft een breed repertoire van klassieke meesterwerken tot avontuurlijke eigentijdse (pop)muziek.

 

Wellicht vind je ook interessant

zo 23 dec 2018

Nederlands Blazers Ensemble

De Finale

zo 27 jan 2019

Nederlands Blazers Ensemble

John Adams - Symmetries

za 15 dec 2018

Messiah - Nieuwe Philharmonie Utrecht

Händeldag

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord