zondag 19 december 2021

Nederlands Blazers Ensemble

Finale Compositiewedstrijd – Meesterwerken van (piep)jonge componisten

15:15
zaal open
16:00
aanvang
18:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
zondag 19 december 2021

Nederlands Blazers Ensemble

Finale Compositiewedstrijd – Meesterwerken van (piep)jonge componisten

Elk jaar opnieuw bewijst de compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble Op weg naar het Nieuwjaarsconcert (voor iedereen t/m 18 jaar) haar kracht. Niets mooiers dan je eigen muziek bedenken en die vervolgens uitvoeren met topmusici in een concertzaal met publiek. Jaarlijks ontvangt het NBE meesterwerken van meer dan honderd (piep)jonge componisten. De wedstrijd blijkt een springplank voor menig serieus componeertalent. De twaalf Nederlandse componisten – drie per regio – komen samen tijdens de Finale, het slotstuk van de wedstrijd. Zij spelen samen met het NBE hun eigen composities. Uiteindelijk mogen maximaal drie van hen hun stuk uitvoeren tijdens het traditionele Nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw in Amsterdam.

Naast de drie felbegeerde podiumplekken in het Nieuwjaarsconcert zijn er ook andere prijzen te winnen: de Publieksprijs, de Koninklijk Conservatorium prijs voor jonge componisten, de KC junior compositieprijs en de Zilveren Microfoon van NBE’s Lotgenoten. Dit jaar maken de jonge componisten voor het eerst ook kans op de ‘Best Performance‘ prijs! Deze prijs zal op deze avond door niemand minder dan zanger en songwriter Jeangu Macrooy uitgereikt worden.

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!