Bekijk het klassieke seizoen

Meer Kamermuziek Specials
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Nederlands Blazers Ensemble

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Nederlands Blazers Ensemble

Finale Compositiewedstrijd

Geweest

De werkelijkheid is mooier dan de droom. Het Nederlands Blazers Ensemble laat muziekfantasieën uitkomen van jonge en piepjonge componisten. Met hun jaarlijkse compositiewedstrijd biedt het ensemble de aspirant-toondichters een ware buitenkans. Samen met topmusici brengen ze hun muzikale creatie tot leven. Twaalf componisten strijden in de Finale om een felbegeerd plekje tijdens het Nieuwjaarsconcert.

Componeertalent
Componeren is vaak een eenzame bezigheid. Ook de allerjongsten zitten dagenlang te broeden op een geweldig lied of spectaculaire compositie. Al decennia biedt het Nederlands Blazers Ensemble de helpende hand én een extra stimulans. Hun jaarlijkse compositiewedstrijd heeft al veel componeertalent vroeg op weg geholpen, onder wie  succesvolle toondichters als Joey Roukens, Wilbert Bulsink en Aafke Romeijn.

Grote finale
Hoofdprijs is een optreden tijdens het befaamde Nieuwjaarsconcert in het Amsterdamse Concertgebouw. Voor het zover is, barst eerst de strijd los in de grote finale. Twaalf geselecteerde, Nederlandse componisten – drie per regio – komen samen tijdens de Finale. Samen met het Nederlands Blazers Ensemble voeren ze hun eigen composities uit. Uiteindelijk mogen maximaal drie van hen hun stuk uitvoeren in het Concertgebouw.