Bekijk het klassieke seizoen

Meer Kamermuziek Specials
Zaal open
Inleiding
Aanvang
Uitvoerenden

Nederlands Blazers Ensemble

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Nederlands Blazers Ensemble

Purcell goes Celtic

incl. servicekosten

Het Nederlands Blazers Ensemble weerstaat maar zelden de verleiding om unieke muziekbrouwsels te verzinnen. Nu stellen ze een zinderende cocktail samen van Henry Purcells barokmuziek en Keltische volksmuziek. De wonderschone zangkunsten van de Ierse rasmusici Séamus en Caoimhe Ui Fhlatharta tillen deze muzikale fusie naar een hogere dimensie.

Henry Purcell
‘Purcell goes Celtic’. Dat klinkt lekker uitdagend. Het Nederlands Blazers Ensemble laat horen dat de tedere muziek van het zeventiende-eeuwse barokgenie Henry Purcell wel degelijk veel gemeen heeft met de elegante Ierse volksmuziek. Daarbij krijgen ze steun van twee Ierse muziekhelden, Séamus en Caoimhe Ui Fhlatharta.

Sean-nós
Aan de basis van veel Ierse ‘Celtic music’ ligt de zogenaamde sean-nós-zang. Sierlijke, melodisch complexe zang die je recht in het hart raakt. De uiterst talentvolle, broer en zus Séamus en Caoimhe Ui Fhlatharta leggen de kern van de sean-nós zangstijl helemaal bloot. Hun stemmen gaan in elkaar op, smelten samen, vervoeren en ontroeren. Tijdens hun optreden met het Nederlands Blazers Ensemble begeleiden ze hun sensationele zang met fiddle en Ierse harp.