Bekijk het klassieke seizoen

Meer Kamermuziek Specials
Zaal open
Inleiding
Aanvang
Uitvoerenden

Nederlands Blazers Ensemble

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Nederlands Blazers Ensemble

Purcell goes Celtic

Geweest

Op het eerste gezicht lijkt het 17-eeuwse Britse genie Henry Purcell, componist van breekbare en tedere barokmuziek, geen fusion aan te kunnen gaan met de ruige Ierse celtic music. Het NBE laat horen dat het wél kan. Samen met drie Ierse helden en muziek die de ziel diep raakt. De wonderschone zangkunsten van de Ierse rasmusici Séamus en Caoimhe Ui Fhlatharta tillen deze muzikale fusie naar een hogere dimensie.

Henry Purcell
‘Purcell goes Celtic’. Dat klinkt lekker uitdagend. Het Nederlands Blazers Ensemble laat horen dat de tedere muziek van het zeventiende-eeuwse barokgenie Henry Purcell wel degelijk veel gemeen heeft met de elegante Ierse volksmuziek. Daarbij krijgen ze steun van twee Ierse muziekhelden, Séamus en Caoimhe Ui Fhlatharta.

Sean-nós
Aan de basis van veel Ierse ‘Celtic music’ ligt de zogenaamde sean-nós-zang. Sierlijke, melodisch complexe zang die je recht in het hart raakt. Het Nederlands Blazers Ensemble speelt samen met drie Ierse muzikale helden: Robbie Walsh op bodhrán (Ierse trommel), zanger Piaras Ó Lorcáin en Cian Smith op Uilleann pipes (Ierse doedelzak).