vrijdag 28 januari 2022

Nationaal Jeugdorkest speelt Rachmaninov

Concert gaat door | AVROTROS Vrijdagconcert

19:00
zaal open
20:00
aanvang
21:50
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

€ 38,50
€ 30,80

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.

uitvoerenden

Nationaal Jeugdorkest
John Wilson dirigent
Storioni Trio

programma

Moór Tripelconcert
Rachmaninov Tweede Symfonie

locatie
vrijdag 28 januari 2022

Nationaal Jeugdorkest speelt Rachmaninov

Concert gaat door | AVROTROS Vrijdagconcert

Er zijn bij dit concert alleen zitplaatsen. Dit concert gaat door onder de huidige coronamaatregelen. Hiervoor zijn de nodige aanpassingen getroffen. Voor meer informatie kun je hier terecht

Voor een heel bijzonder programma slaat het Nationaal Jeugdorkest in dit concert de handen ineen met het Storioni Trio. Dit trio soleert in het Tripelconcert van de Hongaars-Britse componist Emánuel Moór (1863-1931), oorspronkelijk geschreven voor het legendarische trio Cortot-Thibaud-Casals. Moór studeerde bij onder anderen Anton Bruckner in Wenen. Aansluitend gaat een werk dat is overladen met superlatieven, de Tweede Symfonie van Sergej Rachmaninov. Ze geldt als een van zijn beste werken en is een prachtig voorbeeld van Rachmaninovs laatromantiek, nog geschreven in Rusland in 1908, in de voetsporen van Tsjaikovski.

Lees hier de toelichting bij het concert, geschreven door Jan-Willem van Ree.

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Dit geldt voor alle bezoekers van 13 jaar en ouder. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina.