Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Inclusief servicekosten.
Uitvoerenden

Amsterdams Andalusisch Orkest
Nabyla Maan
zang

Support act
geen
Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Nabyla Maan ft Amsterdams Andalusisch Orkest

Liederen uit de Andalusi, Malhoun, Gharnati en Chaabi muziek

incl. servicekosten

Nabyla Maan is een van de grote vertolkers van het klassiek Arabo Andalusisch repertoire. Haar immense populariteit heeft ze te danken aan haar vernieuwende kijk op deze muziek met een kraakheldere stem en hoge muzikale kwaliteit. Met het Amsterdams Andalusisch Orkest neemt zij je mee op reis door de Maghreb en zingt zij op eigentijdse wijze liederen uit de Andalusi, Malhoun, Gharnati en Chaabi muziek. Zij deelde met diverse grootheden als Sami Yusuf en Hamid Kasri het podium.

Over Nabyla Maan
Nabyla Maan groeide op in een omgeving vol met Marokkaanse traditionele muziek waar ze naar op zoek was hun diepe geheimen onder eminente meesters van de kunst. Haar benadering in Marokkaanse traditionele muziek weerspiegelt hun internationale dimensie door te brengen vele culturen samen, en er meerdere incorporeren aspecten van jazz en wereldmuziek. Deze eclectische benadering maakte de weg vrij voor optredens over de hele wereld.

Nabyla Maan heeft vijf albums op haar naam staan, en dat is ze ook werkt momenteel aan haar aankomende album, dat wordt naar verwachting in mei 2023 uitgebracht.

Over Amsterdams Andalusisch Orkest
Het Amsterdams Andalusisch Orkest is in 2011 opgericht met als doel het Andalusisch erfgoed op het gebied van kunst en cultuur te verbinden met het heden. Het Orkest, speelt op internationaal niveau verschillende muziekvormen uit een gebied dat zich uitstrekt van Granada tot Bagdad, uit diverse tijdsperioden en stijlen.

Het orkest bestaat in volle bezetting uit 18 leden uit binnen- en buitenland. Niet alleen houden zij samen het traditionele Arabo-Andalusische repertoire levend, maar ook spelen zij improvisatiemuziek uit de Arabische wereld en volksmuziek uit de Maghreb. In de loop der jaren werkte het orkest samen met gerenommeerde musici uit allerlei genres, van Arabisch (Marcel Khalife en Sami Yusuf) tot jazz (Metropole Orkest) en flamenco (Estrella Morente). Naast deze repertoires zet het AAO zich ook in voor muzikale verdieping en staat we ook met andere Andalusisch georiënteerde genres op het podium, zoals de Malhoun, (Sanaa Maharati). Naast de Andalusische repertoires specialiseert het AAO zich ook op de Oosterse sharqi muziek.

Er zijn bij dit concert alleen vaste zitplaatsen.

Zin om na de show te blijven hangen? Kom dan langs bij Park 6, ons gratis toegankelijke en sfeervolle indoorpark op zeshoog! Speel gratis (arcade)games of pingpong, scoor een cocktail of speciaalbiertje en check videokunstwerk Canvas! www.tivolivredenburg.nl/park6

Zie ook

Dabke Night

Midden-Oosterse clubnacht met performances & dj's

Nai Barghouti ft Metropole Orkest

ft. Amsterdams Andalusisch Orkest