Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Cloud Nine

Naar een inclusief Sinterklaasfeest

Voor iedereen die een feest voor alle kinderen wil organiseren, maar nog niet weet hoe.

Geweest

In de maanden vóór Sinterklaas dringt zich vaak de vraag aan ons op: hoe richten we de viering van het Sinterklaasfeest in? De afgelopen jaren is de discussie rondom Zwarte Piet regelmatig opgelaaid. Velen zijn van mening dat het traditionele beeld van Zwarte Piet aan verandering toe is en overal in Nederland verandert Piet van kleur. Een verandering als deze doorvoeren gaat niet vanzelf. Mensen hechten vaak aan traditie en voelen weerstand bij verandering. Dus hoe pak je dit aan? Hoe kun je op een open en respectvolle manier een gesprek voeren met mensen die bang zijn dat het Sinterklaasfeest te veel verandert? 

Tijdens dit programma geven we veel handvatten voor een nieuw Sinterklaasfeest. We bespreken het waarom van de verandering, laten diverse goede praktijkvoorbeelden zien, reiken verschillende gespreksmethodieken aan én geven praktische tips. Er is plenair programma en een ‘markt’ van goede voorbeelden. En ruime gelegenheid voor een goed gesprek over de aanpak van de verandering.

Met bijdragen van:

  • Linda Voortman, wethouder Werk en Inkomen / Diversiteit
  • Astrid Elburg, organisatieadviseur HR innovaties en strategie en docent inclusief leiderschap
  • Babah Tarawally, schrijver en columnist
  • Jerry Afriyie, dichter en oprichter van stichting ‘Nederland wordt beter’ 
  • Dorien Brunt, dialoogbegeleider werkplaats De Publieke Bezinning
  • Bert Buizert van SSOU, verantwoordelijk voor de intocht in Utrecht
  • De Vreedzame School en Wijk

De moderatie is in handen van presentatrice Gerda Havertong.

Toegang
De toegang is gratis; wel vragen we je een gratis kaartje te reserveren.

Dit programma is een initiatief van het Utrechts Pieten Pact in samenwerking met TivoliVredenburg en Stichting Stadsontspanning Utrecht (de intochtorganisatie) en wordt ondersteund door het Initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht.

Kennis & Debat in TivoliVredenburg
Dit programma is onderdeel van het Kennis & Debat-programma van TivoliVredenburg. Maandelijks een update krijgen met dit programma? Schrijf je dan in voor de Kennis & Debat-nieuwsbrief.