vrijdag 28 oktober 2016

N3rdistan

Arabic Poetry & Electro-HipHop

geweest
19:30
zaal open

Tijden zijn onder voorbehoud.

support act
Mohamad Alsamna, Jaber Fayad & Moussa Noma + DJ DNA
locatie
vrijdag 28 oktober 2016

N3rdistan

Arabic Poetry & Electro-HipHop

geweest

TivoliVredenburg en Culture Connection presenteren: N3rdistan! Deze Marokkaanse band slaat met een mix van electronica en Arabische poëzie een brug tussen de Arabische wereld en het Westen. Frontman Walid Ben Selim – hij verbleef vorig jaar al een week in Utrecht op uitnodiging van Culture Connection en collectief Kytopia – komt uit de hiphopscene van Casablanca. Met N3rdistan zingt, rapt en reciteert hij eigen gedichten, maar ook klassieke en moderne Arabische poëzie. Rond deze teksten vol vrijheidsdrang creëert N3rdistan een eigenzinnig muzikaal universum met zang, rap, urban beats en oriëntaalse melodieën. Voorafgaand en na afloop van het concert van N3rdistan draait DJ DNA!

Voorafgaand (om 20.00 uur) aan het concert geeft arabiste Djûke Poppinga (UvA) een inleiding over de Arabische poëzie die Walid in zijn nummers gebruikt. Opgeven kan via [email protected]

Het concert maakt deel uit van Arabic Crossroads - Music & Poetry, een programma met Walid Ben Selim en Widad Broco rond Arabische poëzie, rap en muziek. Van 10 tot en met 14 oktober zijn er literaire ontmoetingen, muzieksessies en workshops in onder andere Het Literatuurhuis, Kytopia, Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland en AZC Utrecht. De organisatie is in handen van stichting Culture Connection.