vrijdag 29 december 2017

My First Festival

geweest
uitvoerenden

Rico & Sticks (Opgezwolle)
Clean Pete
Trafassi
Kikker Swingt
Rythm on Trash
De Liedjes Tovenaar
Dynamo Mundi & The Positive People
HotMamaHot
Het Kleurfeest
De Taartrovers
en meer..

locatie
vrijdag 29 december 2017

My First Festival

geweest

* Nieuw! Koop een gezinsticket en krijg extra voordeel! (Geldig voor max. 5 gezinsleden)* 

Strik je veters breek de tent af! En dat doe je vrijdag 29 december samen met rappers Rico & Sticks (van Opgezwolle) op My First Festival! Muziek en workshops op het allerleukste familiefestival van Nederland met dit keer Trafassi (grote wasjes, kleine wasjes, stop ze in de wasmasjien), Clean Pete, Varkentje Rund, Tony Overwater Kwintet met Kikker Swingt, de tekenfilm klassieker The Snowman met live muziek van Domstad Jeugdorkest & JoNG, drumworkshop Rythm on Trash, De Liedjestovenaar, Dynamo Mundi, HotMamaHot, Het Kleurfeest, De Taartrovers en nog veel meer.

Rico & Sticks (Opgezwolle)
Hou je haar netjes en je sneakers fris! Het dak gaat eraf met rappers Rico & Sticks van Opgezwolle. Bereid je maar vast voor, je springt straks op en neer op Strik je Veters, Gekke Gerrit, Tjappies & Mammies en Hoedenplank.

Clean Pete
Ondanks hun Engelse artiestennaam zijn de tweelingzussen van Clean Pete gewoon geboren in ons eigen Brabant en ook hun betoverend mooie liedjes zijn zo Nederlandstalig als maar kan. Dat je er ook heel hard op kunt dansen laten ze op My First Festival zien, want ze nemen hun gloednieuwe feestband mee.

Trafassi
De feestband Traffassi (Surinaams voor op een andere manier) ken je wel van Grote wasjes, kleine wasjes, stop ze in de wasmasjien. Laar maar lekker draaaaien! Waar Trafassi komt, is het gegarandeerd feest, of zoals ze zelf zeggen, eenmaal Trafassi, altijd Trafassi!

Tony Overwater Kwintet: Kikker Swingt!

Kikker swingt! is een kindervoorstelling voor jong en oud. De prachtige, vaak ontroerende, verhalen van Kikker en zijn vriendjes en de jazzmuziek van het Tony Overwater Kwintet vloeien samen in een sprankelende vertelvoorstelling. Nico de Vries verteller, Joël Botma trompet, Maarten Ornstein klarinet, Rembrandt Frerichs piano, Tony Overwater bas, Joshua Samson percussie.

The Snowman
Blijf in de kerstsfeer met de klassieke kerstfilm The Snowman, naar het prentenboek van Raymond Briggs uit 1978. De prachtige muziek van Howard Blake wordt uitgevoerd door 70 jonge muzikanten van het Domstad Jeugdorkest & JoNG.

Peter en de Wolf
Prokovjevs Peter en de Wolf, misschien wel het bekendste sprookje op muziek, wordt tot leven gebracht door het Eolian Ensemble, verteller Benjamin Murck en kunstenaar Gerard de Bruyne.

De muziek klinkt uit alle hoeken en gaten van ons gebouw, maar je gaat ook zelf aan de slag!

De Taartrovers presenteren:
Firma Verholen Verhalen
voor al uw onbegrijpelijke berichten
Bij Firma Verholen Verhalen spreek je in codetaal en verstuur je alleen uiterst geheime boodschappen naar elkaar.

Rythm on Trash
Maak samen met Cup-a-Music muziek op afval en maak je op voor een grote parade door het gebouw!

Hotmamahot
Heb je het ritme helemaal te pakken en wil je thuis ook nog even verder? Met de mannen van Hotmamahot maak je je eigen trommel.

Het Kleurfeest met Gerard de Bruyne
Samen met tekenaar Gerard de Bruyne kleur je een supergrote tekening, luister je naar liedjes gezongen en gespeeld door Maarten Teekens.

Kim's Monsteratelier
Ook deze editie is Kim weer van de partij. In haar Monsteratelier maak je de leukste dingen!

De Liedjestovenaar
Kinderen worden op interactieve wijze meegenomen in de Magie van Muziek, tijdens een virtuoos samenspel en improvisatie. De Liedjestovenaar brengt liedjes in verschillende stijlen en ritmes onder begeleiding van pianist Leo Bouwmeester. Je hoort lieve, ondeugende en grappige teksten gecombineerd met onder andere Latijns Amerikaanse bolero, swingende jazz, wals en Mariachi muziek. Ook laat ze liedjes horen uit haar muzikale reizen naar Marokko, Brazilië en west-Afrika afkomstig van haar tweede album 'Tekening'. De optredens worden beeldend afgesloten met de jazz wals 'Tekening', over de verbeeldingskracht van kinderen, waarbij ze de kinderen uitnodigt om samen te gaan tekenen op een groot vel papier.

Ivoren Toren
In Ivoren Toren gaan twee kunstenaars samen met jou een improvisatie-avontuur aan. Miesjel van Gerwen tekent en Jacqueline Hamelink speelt cello. Het publiek geeft woorden of gevoelens van hun dag ter inspiratie en het beslist: wat neemt er de leiding, de muziek of de tekening? Met deze ingrediënten gaan Jacqueline en Miesjel aan de slag.  In Ivoren Toren beleef je in meditatieve rust en uit de hectiek van alledag, bijzondere, intieme en unieke momenten. In beeld en klank.