Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
TivoliVredenburg
Ronnie Flex

Ronnie Flex groeide de afgelopen vijf jaar uit tot een van de bekendste artiesten van Nederland. De eigenzinnige performer scoort regelmatig megahits, waaronder Chips & Cola (Drank & Drugs), Blijf Bij Mij (ft. Maan) en Alles Wat Ik Mis (ft. Emma Heesters).

Recentelijk bracht hij singles uit met Snelle (In de Schuur) en Kriss Kross Amsterdam (Adrenaline). Met Flemming scoorde hij afgelopen september zijn 27e Top40 hit. Ronnie Flex is de meestgevraagde rapper van NL en laat zijn Caribische roots lekker doorklinken in zijn muziek.

BENR

BENR is een Nederlandstalig popduo uit Utrecht dat bestaat uit de muzikanten en beste vrienden Bart Maessen (28) en Robin Zomer (29). In samenwerking met Qmusic hertaalt BENR om de week een Engelstalig nummer uit de Top 40 naar een volwaardige Nederlandse track. Het item verschijnt op de kanalen van BENR en wordt online miljoenen keren bekeken. De song ‘Statisch’ heeft inmiddels meer dan 1,5 miljoen streams op Spotify. In een energieke show met hun live band spelen ze hun laatste singles, maar ook hun populaire hertalingen van bekende top 40 songs. Een beetje gek, maar wel mooi!

Sigourney K.

Sigourney Korper, beter bekend als Sigourney K. is een Nederlandse zangeres. Ze maakt dansbare pop met herkenbare teksten over boys & relaties. Naast zangeres was Sigourney K. ook danseres in het programma So You Think You Can Dance en de film Body Language. Haar doorbraak kwam met het nummer Vluchtstrook, een samenwerking met Antoon en Kriss Kross Amsterdam. Het nummer is meer dan 55 miljoen keer gestreamd op Spotify. Dit jaar scoorde ze samen met Ronnie Flex de hit 100 SMSjes. Verwacht een show incl. danseressen en DJ!

UNITY

UNITY is een vrolijke girlband bestaande uit Naomi, Maud, Jayda en Demi. In 2020 wonnen ze het Junior Songfestival met het liedje Best Friends en daardoor mochten zij Nederland vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival, waar ze een 4e plaats behaalden. Na het Songfestival avontuur hebben de meiden niet stil gezeten. Singles als Have my heart, We staan aan en Let’s Go On A Vacay bereikten allen de 1e plaats in de Kids Top 20. In 2021 won UNITY de Tina Award in de categorie: Grootste Talent.

Frenk de Slak familie hiphopshow

Frenk de Slak is Nederlands eerste familie hiphopshow. Een volwaardige hiphopshow, met harde beats en scherpe teksten, die ook geschikt is voor de jongste generatie muziekliefhebbers. Het gloednieuwe concept komt van Rico; voormalig Opgezwolle frontman, hiphop icoon en tevens vader. Met muziek van producer Dries Bijlsma (o.a. producer Typhoon).

De show, waar hiphop en theater elkaar ontmoeten, gaat over onze snelle presentatiemaatschappij. Frenk is een vrolijke funky slak die geniet van het leven. Hij leeft in het nu en gaat op in het moment. Hij neemt overal de tijd voor. Veel tijd. Heel veel tijd. Dit heeft ook zijn keerzijdes, maar daar heeft Frenk iets op bedacht. Hij heeft een boodschap voor iedereen: hoe vaker je luistert, hoe meer je hoort.

Blaaskaak raveband

Utrechtse band Blaaskaak claimt een DJ te kunnen vervangen op een goed dansfeest. Met hun brassrave covers van populaire liedjes treden ze overal op waar maar kan. En dat kan letterlijk overal, omdat de mannen geen versterkers nodig hebben en hun instrumenten op de fiets mee kunnen nemen. Zo kunnen ze van elke straathoek een uitbundig feest maken.

 

muziektheater met Frank Groothof
Douwe, de duivel en zijn ouwe moer. Dit meeslepende verhaal wordt op spannende en weergaloze wijze verteld door Frank Groothof (Sesamstraat, Klokhuis) op de prachtige, live uitgevoerde muziek van o.a. Prokofjev, Poulenc en Debussy.

De boerenjongen Douwe gaat vanwege hongersnood op zoek naar eten voor hem en zijn moeder. Op een van die hopeloze tochten komt hij in een bos de opoe van de duivel tegen. Hij helpt haar en krijgt als beloning een viool.

Als hij daarop speelt, merkt hij dat zijn honger en vermoeidheid verdwijnen. Maar op een dag komt hij de duivel zelf tegen, die hem voorstelt zijn viool te ruilen voor een boekje waarmee hij de toekomst kan voorspellen. “Handig als je wilt spelen in het casino!” Douwe stemt toe en is in een mum van tijd schatrijk. Maar hij is niet meer gelukkig, want het lijkt wel of hij met zijn viool ook zijn ziel heeft verkocht. Hij weet dat hij op een of andere manier zijn viool moet zien terug te krijgen.

verteller Frank Groothof
muziek Ingrid Geerlings en Pauline Post

concert Amsterdams Andalusisch Orkest

Het Amsterdams Andalusisch Orkest speelt verschillende muziekvormen van Granada tot en met Bagdad uit diverse tijdsperioden en stijlen. Van het rijke Arabo Andalus repertoire tot en met de mystieke Oosterse muziek, en van de geraffineerde improvisatiemuziek uit de Arabische wereld tot en met de volkse muziek uit de Maghreb.

Ontdek tijdens dit concert het Arbo-Andalus repertoire en maak kennis met de verschillende instrumenten die bespeeld worden om deze melodieuze klanken ten gehore te brengen. Ook vertellen de orkestleden over hun eeuwenoude instrumenten, zoals de rebab en de oud en waarom ze zo speciaal zijn!

Jazz Kids Muziekschool Amsterdam

De Jazz Kidz van de Muziekschool Amsterdam is de band voor de allerjongste Amsterdamse lefgozertjes. Alweer meer dan 15 jaar gelden door Peter Guidi opgericht. Elk jaar stromen er nieuwe talentjes in en stromen er weer, met een hoop bagage extra, door naar de bands voor oudere kinderen. Maar in deze band ziet je de sterren van de toekomst voor het eerst!

Ze hebben al op vele podia gestaan, o.a.: het Nieuwe DeLaMar, Het Bimhuis, Jeugdmuziekfestival in , Alkmaar, Amsterdam en Bergen, Loosdrecht Festival, en de Q Factory, waar ze de Amsterdamse Muziekprijs (jury en publieks in hun leeftijdscategorie) gewonnen hebben. En dit jaar staan ze te popelen om op ‘My First Festival’ te spelen.

Kikker Swingt!

Kikker swingt! is een kindervoorstelling voor jong en oud. De prachtige, vaak ontroerende, verhalen van Kikker en zijn vriendjes en de jazzmuziek van het Tony Overwater Kwintet vloeien samen in een sprankelende vertelvoorstelling. Bekende verhalen als Kikker is Kikker, Kikker en een heel bijzondere dag, Kikker is bang en Kikker is verliefd zijn voorzien van originele composities die de liefde voor de jazz van schrijver Max Velthuijs verbindt met het melancholische karakter van Kikker.

De verhalen van Max Velthuijs zijn wereldberoemd; generaties zijn opgegroeid met de dappere Kikker en zijn vrienden. Samen met Tony Overwater maakte Max Velthuijs een voorstelling waarvan de opnamen bekroond werden met een Gouden CD. Sinds het overlijden van Max Velthuijs vertelt acteur Nico de Vries (bekend van de speelfilm Otje) de verhalen en werd een nieuw album opgenomen; Kikker heeft de Blues.

verteller Nico de Vries
trompet Joël Botma
klarinet Maarten Ornstein
piano Rembrandt Frerichs
bas Tony Overwater
percussie Joshua Samson

Taartrovers Kriebel Kabinet

In het Taartrovers Kriebel Kabinet fladder, kruip en vlieg je naar de wereld van de insecten. Laat kleine kriebelbeestjes tot  leven komen, droom weg tussen het gezoem of word zelf een reuzeninsect. Er is van alles te onderzoeken, maken en speuren in het kabinet.

Mooi Weer Op Straat

Door het AD bekroond als professioneel tentafbrekers. Waar een dj zijn platen mixt met een mengtafel, mixt Mooi Weer Op Straat hun muzikale cocktail met hun instrumenten. Boordevol energie, enthousiasme en instrumentale uitdagingen. Een energieke coverband met uniek instrumentarium. Hedendaagse elektronische house en hiphop platen, tot herkenbare meezingers met akoestische instrumenten. Meerstemmige vocalen afgewisseld door sexy sax-solo’s en de nostalgische klank van accordeon, ondersteund door de ritmische motor van gitaar en cajon. Dat is Mooi Weer Op Straat.

My First Festival

Het leukste festival voor de hele familie

Geweest

My First Festival | Woensdag 28 december 2022 | TivoliVredenburg

Een nieuwe editie van My First Festival! Speciaal voor jou (én een heleboel andere kinderen) is TivoliVredenburg op deze dag omgetoverd tot één groot festivalterrein en is er de hele dag van alles te doen. Met artiesten om bij mee te zingen en dansen, muziektheatervoorstellingen, glittertattoos en meer.

Opa's, oma's, nichtjes, neefjes iedereen mag mee naar dit toffe festival, want voor muziek is niemand te jong óf te oud.

Line up
Ronnie Flex ★ BENR ★ Sigourney K. ★ UNITY ★ Mooi Weer Op Straat ★ Frenk de Slak hiphopshow ★ Blaaskaak ★ Frank Groothof muziektheater ★ Amsterdams Andalusisch Orkest ★ Jazz Kids van Muziekschool Amsterdam ★ Kikker Swingt!

Bekijk het volledige blokkenschema hier.