Zaal open
Uitvoerenden

Dirk Scheele
Slumberland
Jungle by Night
Yes-R en band
Ruben Annink
Kapitein Winokio
AAPNOOTMIES
The Deaf
Ardemus Quartet
Tobias Borsboom

Locatie
TivoliVredenburg
Attend
Facebook-event

My First Festival

Geweest

Het is weer zo ver: zondag 15 mei zijn kinderen de baas in TivoliVredenburg. Ons gebouw wordt dan omgetoverd tot een grote speeltuin waar klassiek, rap, piano’s, contrabassen, lieve liedjes, brass funk, kinderliedjes uit alle hoeken en gaten klinkt. 
My First Festival is een avontuurlijk muziekfestival voor alle leeftijden. 

Dirk Scheele geeft een echt popconcert met zijn allerleukste liedjes. Rasmuzikanten An Pierlé & Fulco Ottervanger geven een prachtig staaltje muziektheater en nemen je met het adembenemende ‘Slumberland’ mee naar de wereld van de nacht. Jungle by Night swingt de pan uit net als Yes-R met zijn band. Tobias Borsboom op piano en AAPNOOTMIES zingt de mooie liedjes. Met De Taartrovers maak je zelf een film en met De Pannenkoekenfabriek je eigen pannenkoek! Ook op het programma staan singer-songwriter Ruben Annink, Kapitein Winokio, De Gemene Mixmeesters' kinderdisco, Moppen Zeepkist, The Deaf en Ardemus Quartet.

Omdat niemand te jong is om van muziek te genieten mag ook het allerkleinste broertje en zusje mee. Als die nog geen 2 jaar is, is het nog gratis ook.

Dirk Scheele geeft een echt popconcert in Ronda!  Met  veel liedjes uit zijn populaire televisieserie ‘Op stap met  Dirk Scheele’, dagelijks uitgezonden op Nickelodeon.

 Dirk Scheele toert al 15 jaar met zijn vrolijk kinderliedjes  door Nederland en België. In zijn liedjes gebruikt hij diverse muziekstijlen als rock & roll, blues-, pop-,  dance, klassiek en wereldmuziek in zijn eigen herkenbare stijl.

Een absolute aanrader dit festival is de met sterren overladen Slumberland. Een adembenemende filmisch-muzikale tocht naar de wereld van de nacht. Het moment dat alles kantelt en de droom het wint van de realiteit. Wat is dat donkere niemandsland dat ‘slaap’ heet? Hoe weet je echt helemaal zeker dat de ‘droomwereld’ niet de échte aarde is? Of dat we niet gewoon dromen dat we wakker worden? De live gebrachte songs van An Pierlé en Fulco Ottervanger en de filmbeelden van Nathalie Teirlinck verbeelden en verklanken een reeks wonderbaarlijke figuren die elkaar in een nachtelijke wereld ontmoeten. Leeftijd vanaf 6+.

De negenkoppige  Nederlandse powerformatie  Jungle by Night is in de  afgelopen jaren uitgegroeid  tot een wereldwijd succes. De  formatie bestaat uit een samenraapsel van negen broers, neefjes en schoolvrienden uit Amsterdam. Met 4 en 5 sterren reviews voor hun eerste albums trok de band op zegetocht over de wereld. LowlandsSzigetDourFuji Rock in Japan, Montreal Jazz in Canada enRough Trade in New York en zo'n 300 andere shows. 

Yes-R en band
Rapper, entertainer, presentator, acteur….Yes-R is een veelzijdige jongen! Op My First Festival speelt hij samen met zijn band al zijn hits.

 

Je kent Ruben Annink misschien wel van ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. Ruben speelt al vanaf zijn zevende gitaar. Drie jaar geleden begon hij als straat muzikant in het centrum van Haarlem en nu heeft hij zelfs al een platencontract!

 

Kapitein Winokio maakt eigentijdse versies van traditionele kinderliedjes. Op My First Festival jongleren Kapitein Winokio, Mevrouw De Poes en de Muziekmatrozen met 26 letters en 7 muzieknoten.

Zoals elke Kampioen moesten ook Kapitein Winokio en zijn muziekmatrozen op de zeevaartschool het alfabet onder de knie krijgen. Ze schreven logboeken vol met woorden die echte zeebonken moeten kennen: Albatrosgooien, Bakboordbrood, Chronischediami, Dekdweilen, Eksteroog, Fermewind,…Visfilet, Weerhaken, Yogamatroos en Zeeziekzonderzorgen!
ABC, kom en zing mee!

AAPNOOTMIES maakt mooie, hoopvolle, kleine, bombastische, synths, organische, kinderlijke en volwassen liedjes waar iedereen z’n eigen nostalgische beelden in kan creëren. Al die tegenstrijdigheden die samen gepaard door de liedjes heen lopen maakt AAPNOOTMIES, Nederlandse indiepop, een band waar je nieuwsgierig van wordt.

The Deaf is de band van Spike, de gitarist van Di-rect. Hun doel? Rocken totdat je trommelvliezen trillen en je jezelf verliest in een twist & shout tornado! Op hun debuutplaat Toot Whistle Plunk Boom! (2011) was goed te horen dat The Deaf zich graag laat inspireren door rammelende jarenzestigrock. Hun nieuwe album The Deaf (2014) klinkt wat minder ruig, maar daardoor komt dan juist weer beter naar voren wat voor geweldige liedjes het viertal eigenlijk schrijft. En met het geheime wapen Janneke ‘Miss Fuzz’ op bas kan er sowieso niets misgaan. It’s loud! It’s dirty! It’s wild! It’s The Deaf!


Ardemus Quartet

Helemaal in de top van ons gebouw klinkt swingende saxofoonmuziek van het Ardemus Quartet: vier jonge en veelbelovende klassieke saxofonisten.

Tobias Borsboom mocht in zijn jeugd kiezen voor een instrument. Het werd piano. Op zijn elfde wist hij het al zeker: hij wilde pianist worden. Hij studeerde aan de Jong Talent-afdeling van het Utrechts Conservatorium bij Paolo Giacometti. Daarna vervolgde hij zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam en won hij o.a. de Dutch Classical Talent Award!

Kunstenaar Gerard de Bruyne laat zich inspireren door de muziek van Tobias en tekent live!

Workshop Radio Maken
De Concertzender neemt je mee in de wereld van de radio! Ben je 8 jaar of ouder ga dan als Flying Reporter of als Radiomaker op pad! Bekijk hier het schema. Schrijf je in, door te mailen naar: [email protected] – met je voorkeur en je naam. Let op! Er is beperkt plek! Inschrijven kan tot zaterdag 14 mei om 18:00 uur of op zondag bij het Infokasteel.

Flying Reporters halen hun flying reporter kit op bij het infokasteel. Met instructies van ons gaan zij zelf op pad, je hebt hiervoor een telefoon met camera nodig.