Zaal open
Aanvang
Locatie
TivoliVredenburg
Programma
Stefania

Stefania (2002) is een Grieks-Nederlandse zangeres die de eer had om in 2021 Griekenland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Daar werd ze 10e met haar song Last Dance. Naast zangeres is ze ook actrice en presentatrice. Voor AVROTROS presenteert ze bij NPO Zapp wekelijks de Kids Top 20.

Ze werd geboren in Utrecht in een gezin van Griekse afkomst. Ze begon haar zangcarrière op 10-jarige leeftijd bij The Voice Kids in Team Borsato. Vervolgens nam ze deel aan Kinderen voor Kinderen, waar ze meerdere solo-nummers zong. In 2016 deed Stefania mee aan het het Junior Eurovisiesongfestival in Malta met de girlband Kisses, ze behaalden de 8e plaats.

Sindsdien is Stefania actief als solo-zangeres met een eigen YouTube-kanaal en populair TikTok-profiel. Haar eerste eigen single ‘Stupid Reasons’ (2018) belandde op nummer 1 in de Kids Top 20. Haar tweede single ‘Wonder’ (2019) werd geschreven voor de bioscoopfilm ‘Wonder Park’, waar ze ook de stem van hoofdrolspeelster June vertolkte.

In 2021 mocht Stefania Griekenland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam en behaalde daar de 10e plaats.

Stefania is ook actief als actrice. In 2019 was ze te zien in: ‘Brugklas – De tijd van m’n leven’, ‘100% Coco New York’ en ‘De Club van Lelijke Kinderen’. Ook speelde ze een bijrol in de populaire tv-serie ‘Brugklas’ van NPO Zapp.

MEAU

3FM talent MEAU bracht in september 2021 haar nieuwe en zeer persoonlijke single ‘Dat Heb Jij Gedaan’ uit, die Alarmschijf werd en vervolgens wekenlang op nummer 1 bleef staan. In maart 2022 startte MEAU haar uitverkochte clubtour, waarbij ze met haar band langs 4 Nederlandse poppodia gaat. Deze maand won ze een Edison in de categorie Nieuwkomer.

MEAU (2000) maakt Nederlandstalige indie pop; een vleugje synths, warme sounds, dromerige koortjes & eerlijke teksten. Ze schrijft kleine, pure liedjes over dagelijkse onderwerpen als de liefde, persoonlijke ontwikkeling en eenzaamheid. Haar warme stem en dromerige koortjes landen daar waar akoestische instrumenten en elektronische geluiden samenkomen. Een paar grote inspiratiebronnen van Meau zijn Eefje de Visser, Jeremy Zucker en Holly Humberstone.

Quique

“Salta atrás de mi bici, bici, bici!” Met de Spaanse uitvoering van ‘Merry’ veroverde Nederlands/Colombiaanse zanger/rapper Quique – Enrique Ebbink – ieders hart tijdens de tweede ronde van de Funx Talent Awards! De video van deze ronde is inmiddels meer dan 600.000 keer bekeken en ontketende een storm van enthousiaste reacties. Hij eindigde dan ook als winnaar van de wedstrijd na het uitvoeren van een uiterst creatieve remake van het nummer ‘Safari’ van zijn grote inspiratiebronnen J Balvin en Pharrell Williams in de finale.

Quique zijn shows zijn energiek, dansbaar en zitten vol entertainment. Na het succes van Funx Fuego heeft Quique besloten zich volledig te richten op het uitbrengen van Spaanstalige nummers en is hij goed op weg en dropt single na single!

Bente

De jonge Nederlandse zangeres/actrice Bente wist al vroeg dat ze beroemd wilde worden, en dat is haar gelukt ook. Ze speelde in films als Kappen! (2016), Misfit (2017) en STIK (2019) en tv-series als Vermist en Flikken Maastricht. Ook muzikaal gaat het lekker: in 2018 tekende ze bij Top Notch, twee jaar later verscheen haar debuut-ep Liefste, Ken Je Mij. De frisse popsound en oprechte teksten sloegen aan en inmiddels is ook haar tweede ep Als Je Gaat uitgekomen, met de tracks Nee Is Nee (met Maan) en Met Je Zijn. Op 19 maart 2022 stond Bente in TivoliVredenburg met haar eerste eigen clubtour.

NONCHELANGE

NONCHELANGE maakt Nederlandstalige rap-georiënteerde indiepop. Momenteel werkt hij aan zijn debuutalbum waarop hij zijn soms absurdistische, soms narcistische maar vaak luchtige kijk op de vaak harde realiteit van het leven reflecteert.

De rapport/zanger produceert al zijn muziek zelf wat resulteert in een duidelijk eigen signatuur.

Izaline Calister - Bon dia, goedemorgen

Izaline Calister is zangeres en heeft al tien cd’s gemaakt. Allemaal met liedjes in het Papiaments, de taal van haar geboorte-eiland Curaçao. Ze geeft concerten in Nederland en op Curaçao. In Nederland vertelt ze er dan vaak iets bij over Curaçao of waar de liedjes over gaan. Op My First Festival is Izaline jarig en viert ze een feestje op Curaçao. Ze nodigt alle kinderen uit.

Als Izaline op bezoek komt, is het altijd feest op het eiland, Un dushi fiesta zoals de mensen op Curaçao zeggen. Het hele eiland wordt versierd en aangekleed en zelfs de dieren vieren mee. Gevlekte koeien, swingende kakkerlakken en musicerende kikkers, iedereen is van de partij. Het eiland staat compleet op zijn kop! Ze wordt begeleidt door Thijs met zijn piano en broer Roël met zijn trommels.

Izaline Calister zang
Roël Calister percussie
Thijs Borsten piano, gitaar
Victor Modderkolk illustraties
Kiki Jaski regie
Rijk Jacobs techniek

THIS IS YOUR CAPTAIN SPEAKING (4+)

In ‘This is your captain speaking’ worden maximaal 80 bemanningsleden meegenomen op een intergalactische tour…

Met een haperende spaceshuttle vol synthesizers, beats en percussie be- en onderzoeken spelers en publiek de uithoeken van het universum en wellicht zelfs andere beschavingen. This is your captain speaking is een interactieve muziek voorstelling waarin de kinderen worden meegenomen naar een andere dimensie.

Duur 20 minuten
Leeftijd 4+

Jelte Heringa concept, tekst compositie en toetsen
Floris van Bergeijk toetsen, tekst en meer
Jildert Viet video, led, midi en andere gekkigheid
Martine van der Wal beeld, tekst en concept
Iris Deppe illustratie en animatie
Eveline Didderen cockpit en ideeën
Roos de Kok voice-over
Florian de Backere stem

De magie van Marokko (4+)

De Magie van Marokko is een opzwepende, poëtische en bezwerende muziektheatervoorstelling van De liedjestovenaar.

De Magie van Marokko zoomt in op de magische aantrekkingskracht van de Noord Afrikaanse cultuur, de muziek, de taal, de sfeer, de kleuren en de geuren. Een muzikaal, visueel weefsel van verschillende talen en culturen, waar de liedjes uitspringen.

Duur voorstelling 45 minuten
Leeftijd
4-9 jaar

Credits
Naomi Inez, De Liedjestovenaar zang en spel
Mohamed Ahaddaf ud en spel
Emad Ghajjou Marokkaanse percussie, spel en zang
Cord Heiniking keyboard, contrabas en spel

 

Ring-Ring

Ring-Ring is een familievoorstelling van Lichtbende. Een sprookje verbeeld door licht en livemuziek naar Wagner.

Het avontuur van Ring-Ring. Een verdwaalde fietsbel zoekt zijn fiets langs sprookjesachtige maar ook gevaarlijke oorden vol vreemde wezens en onverwachte ontmoetingen. Een aandoenlijk avontuur vol vrolijke maar ook heikele momenten. Of zijn zoektocht wordt beloond blijft spannend tot het einde.

Lichtbende heeft Ring-Ring speels gebaseerd op Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner. Maar nu op haar eigen unieke manier vol oogstrelende visuele en muzikale vondsten. De muziek van Ring-Ring is speciaal voor deze voorstelling gearrangeerd en gecomponeerd voor accordeon, percussie en live-elektronica. Leidmotieven uit de opera worden even vreemd en verrassend als de beelden in dit verhaal.

Na de voorstelling volgt een korte demonstratie waarbij de kinderen al hun ‘hoe-doe-je-dat-vragen’ kunnen stellen.

Credits
Marie Raemakers en Rob Logister productie, concept, techniek en beeld
Wilco Oomkes en Jorick Bronius compositie en arrangement
Jeannette van Steen dramaturgie en eindregie

Marie Raemakers en Rob Logister beeldanimatie
Wilco Oomkes / Kaat Vanhaverbeke accordeon
Jorick Bronius percussie en elektronica

Hotmamahot voetendisco

Door de jaren heen heeft Hotmamahot eigen feesten, festival area’s en popup events vorm en inhoud gegeven, hiermee is een bepaalde sfeer ontstaan die wij altijd meenemen naar een nieuw evenement of project.

Tijdens My First Festival kun je met Hotmamahot met je blote voeten schilderen tijdens de voetendisco in de Pandora-foyer. Papieren op de grond, voeten in de verf en lekker dansen. De schilderijen worden te drogen gehangen en aan het einde van de dag mag je je kunstwerk mee naar huis nemen.

ENGLISH

Do your kids like singing and swinging? Then we have good news for you! On May 4th it’s time for My First Festival. Especially for your children (and a lot of other kids) TivoliVredenburg will be transformed into one large festival site with plenty to do all day long. So tell your kids to grab a marker, run to the calendar and write down: dancing with stars like Stefania (The Voice Kids, Songfestival, Zapp top 20), MEAU, Quique (FunX talent) and Bente.

There are (music theatre) performances for different ages: 4+, 6+ and all ages. Kids can come and tinker with Hotmamahot, sing along to Izaline Calister’s party, or be enchanted by the Song Wizard. There are also TikTok challenges, glitter tattoos and a real-life Mariokart course. And of course, the whole family is welcome at this cool festival, because no one is too young or too old for music.

MyFirstFestival is made possible by Rabobank

My First Festival

Het allerleukste familiefestival met Stefania, MEAU, Bente en meer!

Geweest

Hou jij van zingen en swingen? Dan hebben we goed nieuws voor je! Op 4 mei is het weer tijd voor My First Festival. Speciaal voor jou (én een heleboel andere kinderen) is TivoliVredenburg op deze dag omgetoverd tot één groot festivalterrein en is er de hele dag van alles te doen. Dus pak een stift, ren naar de kalender en noteer: dansen met sterren als Stefania (The Voice Kids, Songfestival, Zapp top 20), MEAU (Edison 2022 categorie Nieuwkomer), Quique (FunX talent) en Bente.

Er zijn (muziektheater)voorstellingen voor verschillende leeftijden: 4+, 6+ en AL. Je kunt met blote voeten komen dansen in de verf bij Hotmamahot, meezingen op het feestje van Izaline Calister, of je laten betoveren door de Liedjestovenaar. Ook is er een TikTok Party, glittertattoos en een real-life Mariokart parcours.

Wat zeg je? Of je ouders en opa ook mee mogen? Nou, vooruit dan. De hele familie is van harte welkom op dit toffe festival, want voor muziek is niemand te jong óf te oud.

Bekijk hier het blokkenschema.