Zaal open
Aanvang
Programma

Kleuren van de Levant

Uitvoerenden

Haytham Safia Qu4rtet
Haytham Safia ud
Hanneke Ramselaar hobo
Leonie Stevens cello
Osama Mileegi percussie

Trio Qasyoun
Jawa Manla zang en ud
Shaza Manla qanoun
Modar Salama Arabisch slagwerk

Zinzadse Strijkkwartet
Melissa Ussery viool
Siobhán Doyle viool
Anna Magdalena den Herder altviool
Leonie Stevens cello

Locatie
Grote Zaal

Kleuren van de Levant

AVROTROS Vrijdagconcert

Geweest

Een eventuele actiecode kunt u invoeren tijdens het bestelproces, na het selecteren van uw tickets.

Ud-speler Haytham Safia staat bekend om zijn prachtige, gedetailleerde spel en zijn liefde voor het experiment. Voor het wereldmuziekconcert vandaag werkt de ud-virtuoos samen met een gevarieerde groep muzikanten die elkaar op een spannende manier aanvullen, en die tekenen voor fraaie muzikale contrasten.

De Syrische zussen Jawa (zang en ud) en Shaza Manla (qanoun), en Modar Salama (arabisch slagwerk) staan met het Trio Qasyoun garant voor mooie interpretaties van klassieke Arabische liederen van bijvoorbeeld Asmahan, Oum Kalthoum en Feyrouz, naast klassieke instrumentale werken. Het 'Qu4rtet' van Haytham Safia met Hanneke Ramselaar op hobo, cellist Leonie Stevens en Afrikaanse percussionist Osama Mileegi maakt een instrumentale cross-over. In Safia’s composities worden op een vindingrijke manier Westerse en Oosterse instrumentale technieken gecombineerd zoals dat al op veel door hen geproduceerde cd’s is te horen.

Celliste Leonie Stevens is al 15 jaar vaste invaller van het Haytham Safia kwartet. Zij is vertrouwd met improvisatie in diverse muziekstijlen zoals Arabisch, Indiaas en flamenco. Speciaal voor deze Arabische avond heeft Leonie Melissa Ussery gevraagd met twee van haar collega’s uit het Nederlands Kamer Orkest. Ze hebben ervaring in niet westerse muziek, Bluegrass en muziektheater. Zij begeleiden de verschillende ensembles in arrangementen, en brengen ook als kwartet muziek ten gehore. Zo ontstaat een programma waarin de verschillende stijlen van de ensembles samen optrekken en elkaar aanvullen.

Lees de programmatoelichting van dit concert hier.