Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Grote Zaal

Musa Eroğlu & Güler Duman

Geroemde Turkse volksmuzikanten

Geweest

 

Let op, de aanvangstijd van dit concert is vervroegd naar 20:15 uur. 

Musa Eroğlu (1946) is een van de grootmeesters van de Turkse volksmuziek. Op jonge leeftijd raakt hij geïnteresseerd in muziek en bogon baglama te spelen.

Hij is baglama-speler en zanger van oude en nieuwe eigen geschreven ballades. Ook brengt de populaire zanger Alevitische soefi-liederen en muziek en liederen over de oude volkshelden van Anatolië, die streden tegen onderdrukking. De album serie ‘Muhabbet’ leverde een belangrijke bijdrage aan de verspreiding van Turkse volksmuziek onder grote massa's. Met het nummer ‘Mihriban’, bereikte hij zijn topniveau.

Güler Duman (1967) is een Turkse zanger, songwriter, componist, tv-presentator en muziekleraar. Ze concentreert zich op Turkse volksmuziek.

Met de albums die ze sinds het begin van de jaren tachtig heeft uitgebracht, is ze een van de legendarische artiesten van de Turkse volksmuziek geworden. Güler Duman, die haar eigen teksten schreef en haar eigen composities componeerde, werd een van de bestverkochte namen in de Turkse volksmuziek met bijna 10 miljoen verkochte albums in Turkije en Europa. Ze is een van de beste vrouwelijke Turkse volksmuziekartiesten in Turkije.

Er zijn bij dit concert alleen vaste zitplaatsen.
Dit concert wordt georganiseerd door Cuval Kultur.