talks, colleges, festivals en meer

ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Hertz

Moderne liefde: Is de mens wel gemaakt voor monogamie?

Zijn we van nature monogaam?

Geweest

Eeuwige trouw, totdat de dood ons scheidt. Monogamie is diep ingebed in onze cultuur. Huisje, boompje, beestje: dat is het plaatje. Maar voor steeds meer mensen is het hebben van één romantische of seksuele partner niet meer vanzelfsprekend. Waarom hechten we zo veel waarde aan de monogame relatie? Zijn we van nature monogaam of is het een keuze? Met sociaal wetenschapper dr. Linda Duits (UU), bioloog dr. Tom Roth (UU) en psycholoog dr. Tila Pronk (TU).

Moderne liefde
Het vinden van de ware was lange tijd het liefdesideaal. Maar onze verlangens en behoeftes op romantisch gebied lijken te verschuiven. Van bewust single tot polyamoureus: de monogame relatie is niet meer de enige vorm waarin we onze liefde uiten. Hoe zijn onze normen en waarden over het gezin, huwelijk en relaties aan het veranderen? Verwachten we te veel van één partner? Passen losse contacten beter bij onze on demand-maatschappij vol datingplatforms?

'Moderne liefde' is een driedelige serie van Studium Generale van de Universiteit Utrecht. Kijk voor meer informatie op de website van Studium Generale.

Boekhandel Savannah Bay verzorgt deze avond de boekverkoop. Wil je je alvast inlezen? Bezoek dan de webshop.

Foto door: Axel Bueckert via Unsplash