talks, colleges, festivals en meer

ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Cloud Nine

Moderne liefde: De kunst van het samenzijn

Wat is het geheim van een duurzame relatie?

Verkoop start 27 feb. 00:00

Op het hoogtepunt van onze relatie lijkt het prachtig. We leggen ons vast in huizen en huwelijken, beloven ten overstaan van vrienden en familie om er voor elkaar te zijn in voor- en tegenspoed. Maar hoeveel tegenspoed kan een relatie verdragen? Wat als ruzies zich blijven herhalen?

Ongeveer 70% van de Nederlanders heeft weleens relatieproblemen. Dat leidt bij jonge mensen steeds vaker tot een liefdesbreuk, blijkt uit cijfers van het CBS. De belangrijkste reden: uitgekeken zijn op de ander. Zijn we te veeleisend naar onze partner? Wat is het geheim van een duurzame relatie? Met psycholoog prof. Johan Karremans (RU), relatietherapeut Martijn Kemna en psycholoog prof. Catrin Finkenauer (UU).

Moderne liefde
Het vinden van de ware was lange tijd het liefdesideaal. Maar onze verlangens en behoeftes op romantisch gebied lijken te verschuiven. Van bewust single tot polyamoureus: de monogame relatie is niet meer de enige vorm waarin we onze liefde uiten. Hoe zijn onze normen en waarden over het gezin, huwelijk en relaties aan het veranderen? Verwachten we te veel van één partner? Passen losse contacten beter bij onze on demand-maatschappij vol datingplatforms?

'Moderne liefde' is een driedelige serie van Studium Generale van de Universiteit Utrecht. Kijk voor meer informatie op de website van Studium Generale.

Foto door: Justin Follis via Unsplash

Zie ook

Science Café: autisme

Wat weten we over autisme?

Utrechtse Dag van de Filosofie

Stel jouw vragen aan de denkers van nu

Moderne liefde: Hebben singles de toekomst?

Met o.a. Liza Heu en Marieke Dewitte