zaterdag 26 september 2020

MiXMONK - Joey Baron, Bram De Looze & Robin Verheyen

CloudNights - Een eigen interpretatie van het werk van jazzheld Thelonious Monk

20:15
zaal open
21:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

Rang 1
€ 17,-
€ 13,-

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

uitvoerenden

Joey Baron drums
Bram De Looze piano
Robin Verheyen sax

locatie
zaterdag 26 september 2020

MiXMONK - Joey Baron, Bram De Looze & Robin Verheyen

CloudNights - Een eigen interpretatie van het werk van jazzheld Thelonious Monk

Jouw bezoek aan TivoliVredenburg
Dit concert is coronaproof georganiseerd. Bij al onze concerten en evenementen volgen we volledig de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. We ontvangen je graag! Maar: alles is anders in coronatijd. Zo ook je bezoek aan ons. Je kunt nu alleen bij ons langskomen als je geen corona gerelateerde klachten hebt, en alleen met een vooraf aangeschaft geldig ticket. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachten. Bekijk hier de ervaringen van bezoekers van ons coronaproof programma.

MiXMONK
De Amerikaanse slagwerker Joey Baron (Chet Baker, Stan Getz) bundelt in dit trio zijn krachten met de twee grootste Belgische talenten van de jongste twee generaties: saxofonist Robin Verheyen (Taxiwars) en pianist Bram De Looze (LABtrio). De naam zegt het al: het trio speelt voor de helft Thelonious Monk-repertoire, en voor de helft nieuwe, eigen composities.

Naar aanleiding van de eeuwviering van de geboortedag van de grote Thelonious toerde het trio in 2017 met Monk-repertoire, waaruit een langdurige samenwerking voortvloeide. In maart 2019 verscheen het debuutalbum MiXMONK, die ze presenteerden tijdens Transition 2019. Written In Music schreef over het album: “Dit trio heeft zoveel energie en levensvreugd dat echt elke compositie een rake uitvoering krijgt. Het spel van de muzikanten is prachtig en samen onoverwinnelijk. Hoewel de titel van het album vol naar Thelonious Monk verwijst, zijn het juist de eigen composities zijn die de grootste indruk maken.”

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!