Talks, festivals, colleges en meer

Ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Mission Economy: a moonshot guide to changing capitalism

Marchantlezing 2021 met Mariana Mazzucato

Geweest

 
Kijk de livestream hierboven terug. Wil je meer Kennis & Debatprogramma's bekijken? Ga naar Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.


 
Economische crisis. De covid-pandemie. Klimaatverandering. Toenemende ongelijkheid. Allemaal problemen van deze tijd. Hoe kunnen wij deze te lijf gaan? Mariana Mazzucato, professor aan University College London, en auteur van Mission Economy: a moonshot guide to changing capitalism, wil dat we groter denken. Met ambitieuze publiek-private samenwerking – de methode die ons vijftig jaar geleden naar de maan bracht - moeten we het kapitalisme hervormen.

Op dinsdag 7 september houdt professor Mazzucato de 11e editie van de jaarlijkse Marchantlezing van de Mr. Hans van Mierlo Stichting, het wetenschappelijk bureau van D66. Mazzucato is de winnaar van diverse internationale prijzen zoals de John von Neumann Award in 2020. Volgens The New Republic is ze één van de drie meest belangrijke denkers over innovatie en werd door WIRED bestempeld als één van de 25 leiders die de toekomst van het kapitalisme vorm zullen geven. Eerdere boeken van haar zijn The Entrepreneurial State: debunking public vs. private sector myths (2013) en The Value of Everything: making and taking in the global economy.

Door de corona-maatregelen vindt de Marchantlezing plaats in hybride-vorm. Professor Mazzucato spreekt via een live-verbinding; het panelgesprek en Q&A vinden live plaats vanuit TivoliVredenburg.
Marietje Schaake, international policy director bij het Cyber Policy Center van Stanford University en voormalig D66-Europarlementariër, en professor Dirk Bezemer, hoogleraar Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen, reageren op de lezing van Mazzucato in een co-referaat. Je kunt de Marchantlezing gratis volgen via YouTube.