zondag 13 juni 2021

Minimal music op het orgel

Door Laurens de Man

10:00
zaal open
11:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

Vrije plaatskeuze
€ 22,-
€ 17,60

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

uitvoerenden

Laurens de Man orgel

programma

Glass Dance No. 4, Mad Rush
Anoniem (Engeland, begin 16e eeuw) Upon la mi re, My Ladey Careys Dompe
Bert Matter Fantasia sopra “Von Gott will ich nicht lassen”
Byrd Hughe Ashtons Grownde
Van Oortmerssen Psalm 72, Psalm 77, Nun ruhen alle Wälder
Ad Wammes Miroir

locatie
zondag 13 juni 2021

Minimal music op het orgel

Door Laurens de Man

Dit concert kan doorgaan met beperkte capaciteit en op anderhalve meter afstand. Op deze pagina vind je kort voor het concert up-to-date informatie over de op dat moment geldende coronamaatregelen.  

Hoe klinkt minimal music op een orgel? Alsof het speciaal gemaakt is voor ons eigentijdse orgel! De 27-jarige Laurens de Man maakte eerder grote indruk tijdens Pieces of Tomorrow en het Hart & Ziel Festival 2019. Zestiende-eeuwse ostinatopatronen combineert hij nu met de repetitieve structuren van minimalrepertoire. Zo komt eigentijds werk in een nieuw licht te staan, mede dankzij de sound van het barokorgel. Beelden van de handen van Laurens de Man worden geprojecteerd op de buitenkant van het orgel én voor de vroege vogels is er een zitplaats op het podium.

Lees hier de toelichting bij dit bijzondere en onalledaagse orgelconcert, geschreven door Bart de Graaf.

Opmaat - Podcast met Laurens de Man over minimal music
In de podcast Opmaat blikken we vooruit naar het concert. Luister hieronder naar het verhaal van Laurens de Man, die achter de orgelklavieren vertelt over de muziek die hij gaat spelen, vrolijk repeterende drieklanken, de voortrekkersrol van Nederland als het gaat om minimal music voor orgel en een eeuwenoud, wonderschoon Europees melodietje over een meisje dat tegen haar wil naar het klooster wordt gestuurd, dat aan de basis stond van een adembenemend mooi orgelstuk in minimal music-stijl.


Veilig en ontspannen naar TivoliVredenburg

Geen corona-gerelateerde klachten? We ontvangen je graag! Bij al onze evenementen volgen we natuurlijk de actuele richtlijnen, en ons eigen protocol. Bij binnenkomst (met een geldig ticket) zullen wij vragen naar jouw gezondheid en die van je huisgenoten. Je kunt deze gezondheidscheck op de dag van je bezoek ook alvast online doen en bij binnenkomst je groene scherm tonen. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachten.