Zaal open
Aanvang
Locatie
Cloud Nine

Millennium Jazz Orchestra feat. Lilian Vieira

Bleeding Amazonia

Geweest

In het nieuwe programma van het Millennium Jazz Orchestra staan de muziek, de poëzie en de natuur van Brazilië centraal. Teksten van actuele Braziliaanse dichters worden van muziek voorzien met als hoofdthema: de teloorgang van het Amazoneregenwoud, een milieuramp van ongekende omvang. Solist is de Braziliaans-Nederlandse zangeres Lílian Vieira (Zuco 103) met een uniek timbre en groot improvisatievermogen.

Het concertprogramma bestaat uit twee delen. Voor de pauze presenteert het gezelschap Bleeding Amazonia, een achtdelige suite voor bigband en zang geschreven door Joan Reinders op poëzie van de Braziliaanse dichter en milieuactivist Thiago de Mello.

Na de pauze klinkt een ode aan grote componisten in de Braziliaanse muziek die de schoonheid van de Amazone hebben vertaald in muziek. Denk aan João Nogueira, Caetano Veloso, Antonio Carlos Jobim en Gilberto Gil. Alle nummers zijn gearrangeerd door Joan Reinders en Lilian Vieira vertolkt ook hier de zangpartijen.

Foto: Hardy Klink

Dit is het verplaatste concert van 14 januari 2021. Tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers.