Zaal open
Aanvang
Locatie
Grote Zaal

Metropole Orkest & Richard Bona

Charismatische bassist met een gouden stem

incl. servicekosten

Na een ijzersterk concert met Alfredo Rodriguez en Pedrito Martinez in 2020, komt de Kameroense bassist Richard Bona vanavond terug naar Utrecht! Met het Metropole Orkest speelt Richard Bona orkestversies van zijn beste werk, en speciaal voor dit project gecomponeerde stukken.

Als klein jongetje in Kameroen speelde Bona verschillende (zelfgemaakte) instrumenten, maar nadat hij de muziek van Jaco Pastorius hoorde, focuste hij zich volledig op de basgitaar. Zijn muzikaliteit viel snel op en op zijn dertiende debuteerde hij in een Franse jazzclub. Eenmaal volwassen verhuisde hij naar Europa en later naar New York, waar hij een vaste waarde in de jazzscene werd. Bona heeft samengewerkt met een indrukwekkende lijst muzikanten, waaronder George Benson, Chaka Khan, Quincy Jones en Branford Marsalis. Ook reisde hij de hele wereld over met Pat Metheny Group.

Het orkest en de bassist zijn geen vreemden. Het Metropole Orkest nodigde Bona uit als solist voor de International Arrangers Workshop in 2013 en vond wederzijdse grond in het gebruik van muziek als universele taal. Na opnieuw het podium te hebben gedeeld op de Quincy Jones Prom 2016, hebben ze nu het perfecte moment gevonden om te werken aan een nog rijkere fusie van muziekstijlen.

Dit is het verplaatste concert van 4 januari 2021/4 januari 2022. Tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers.