dinsdag 4 januari 2022

Metropole Orkest & Richard Bona

Charismatische bassist met een gouden stem

19:00
zaal open
20:15
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
dinsdag 4 januari 2022

Metropole Orkest & Richard Bona

Charismatische bassist met een gouden stem

Dit concert is vanwege de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) verplaatst van 4 januari 2021 naar de bovenstaande datum. Actuele informatie over afgelastingen en verplaatsingen door corona vind je hier. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers. Je begrijpt vast dat deze situatie een grote impact heeft op onze organisatie. We vragen ticketkopers daarom om hun mail goed in de gaten te houden. 

Richard Bona & Metropole Orkest
Na een ijzersterk concert met Alfredo Rodriguez en Pedrito Martinez in maart, komt de Kameroense bassist Richard Bona vanavond alweer terug naar Utrecht! Met het Metropole Orkest speelt Richard Bona orkestversies van zijn beste werk, en speciaal voor dit project gecomponeerde stukken.

Imagine an artist with Jaco Pastorious’s virtuosity, George Benson’s vocalfluidity, Joao Gilberto’s sense of song and harmony, all mixed up with African culture. Ladies and gentlemen, we bring you Richard Bona!
Los Angeles Times

Als klein jongetje in Kameroen speelde Bona verschillende (zelfgemaakte) instrumenten, maar nadat hij de muziek van Jaco Pastorius hoorde, focuste hij zich volledig op de basgitaar. Zijn muzikaliteit viel snel op en op zijn dertiende debuteerde hij in een Franse jazzclub. Eenmaal volwassen verhuisde hij naar Europa en later naar New York, waar hij een vaste waarde in de jazzscene werd. Bona heeft samengewerkt met een indrukwekkende lijst muzikanten, waaronder George Benson, Chaka Khan, Quincy Jones en Branford Marsalis. Ook reisde hij de hele wereld over met Pat Metheny Group.

Het orkest en de bassist zijn geen vreemden. Het Metropole Orkest nodigde Bona uit als solist voor de International Arrangers Workshop in 2013 en vond wederzijdse grond in het gebruik van muziek als universele taal. Na opnieuw het podium te hebben gedeeld op de Quincy Jones Prom 2016, hebben ze nu het perfecte moment gevonden om te werken aan een nog rijkere fusie van muziekstijlen.